De 9 tegeltrends van 2023 op een rij

27 oktober 2022

In deze blog de 9 tegeltrends van 2023 op een rij voor als je opzoek bent naar nieuwe inspiratie. Het vinden van nieuwe tegels kan namelijk soms lastig zijn. De keus in zowel wandtegels als vloertegels is namelijk reuze. Eén van de manieren om tot jouw perfecte tegel te komen is door te gaan kijken naar de nieuwste tegeltrends. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar aan de hand van de tegeltrends kun je wel tot nieuwe inzichten komen. Wij hebben 9 tegeltrends voor je verzameld om je nieuwe inspiratie te geven voor het kiezen van jouw ideale tegel.

1: Zellige wandtegels

De 10×10 cm wandtegels waaronder ook de zellige tegels behoren, zijn op dit moment ontzettend populair in de wereld van badkamers, toilet en keuken. Vooral de combinatie van een strakke moderne keuken of badkamer in combinatie met deze tegels geeft een zeer verassend effect. De kleurrijke authentieke 10×10 cm tegels in oude stijl zijn een must have tegel. Vooral de kleuren groen, blauw en roze zijn erg populair. De tegeltjes kunnen strak boven elkaar in halfsteens verband of diagonaal geplakt worden.

Zellige wandtegels

2: Schubtegels of fish scale tegels

Dit is echt de aller nieuwste trend op het gebied van wandtegels. De naam van de tegel is te danken aan de vormgeving. Ze lijken namelijk op schubben van een vis. Echte designtegels in het formaat 12×12,5 centimeter. De tegels zijn in allerhande kleuren te verkrijgen en kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. Het doel van deze tegels is net als de 10×10 centimeter tegels een accent te geven aan de badkamer, keuken of het toilet. Je kunt de visschub tegels ook fish scale tegels noemen of mermaid tegels.

Schubtegels

3: Rustieke landelijke wandtegels

Deze rustieke landelijke niet strakke wandtegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Dankzij dit kleurenpallet is er voor ieder wat wils. De combinatie oud en nieuw doet het ook bij deze tegels ontzettend goed. Het voordeel van de machinaal gemaakte witjes is dat de kwaliteit op een hoger niveau ligt dan de handgemaakte 13×13 cm tegels. Hierin zijn de groene en roze varianten naast de witte genuanceerde tegels de echte hardlopers.

Landelijke tegels

4: Langwerpige handvormtegels of bricktegels

Nummer 4 van de 9 tegeltrends van 2023 op een rij zijn de handvormtegels. De trend van dit moment is 7,5×30 centimeter in visgraat- of elleboogverband verwerken. Hierbij geldt dat de wandtegels in allerlei uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar zijn. Van heel strak tot een meer retro uitvoering. Het kleuren pallet is wederom gigantisch en een bijkomend voordeel is dat de tegels zowel in een matte als glanzende uitvoering verkrijgbaar zijn.

5: Hexagon tegels of honinggraat tegels

Honinggraat tegels of zeshoektegels zijn zowel als wandtegel als vloertegel verkrijgbaar. Een echte blikvanger binnen een ruimte. De tegels zijn verkrijgbaar in kleine formaten, zoals 16×18 centimeter of in grotere formaten, zoals 22×25 of 25×29 centimeter. Je kunt de tegels in een glans of matte uitvoering krijgen. De tegel zorgt voor een speels karakter en is in een veelvoud van kleuren verkrijgbaar. Vooral een mix van kleuren geeft een fantastisch effect. De tegels zijn dan ook niet voor niets ontzettend populair bij binnenhuis architecten en designers.

Hexagon tegels

6: Romaans verband of module vloeren

Terug van weg geweest zijn de module vloeren die worden toegepast in de woonkamer, keuken of entree. Vooral de mix in de formaten 25×25, 25×50 en 50×50 cm zijn een echte trend. De tegels zijn op twee verschillende manieren te leggen, namelijk een speels en een blokverband. Het zijn veelal landelijke rustieke vloeren met verouderde randen. Vooral de kleuren donkergrijs en taupe doen het ontzettend goed. Het is zo’n populaire tegel, omdat de vraag naar aarde tinten weer langzaam begint toe te nemen.

Romaans verband tegel

7: Verglaasde terracotta tegels of boerenplavuizen

Zo’n 20 jaar geleden wat het aanbod in terracotta tegels enorm. Ze zijn nu weer terug van weggeweest, maar dan in een verglaasde onderhoudsarme variant. De tegels zijn slijtvast, krasvast en tevens erg onderhoudsvriendelijk. De nostalgische uitstraling van vroeger is terug met de kwaliteit van nu. Met deze landelijke vloertegels heb je geen gedoe met het impregneren of vlekken. Het is een unieke tegelvloer die prachtig is in combinatie met een landelijke keuken of nostalgische badkamer. Een echte tegeltrend en dit geldt ook voor de modulevloeren in terracotta uitvoering.

Terracotta tegels

8: Carpet vloertegels

In de 9 tegeltrends van 2023 kunnen de carpet vloertegels niet ontbreken. Deze tegels zijn een echt kunstwerk geïnspireerd op oude versleten vintage tapijten. Carpet vloertegels zijn voor binnen en buiten te gebruiken en in een 1 en/of 2 centimeter dikke uitvoering verkrijgbaar. Deze tegels zijn verkrijgbaar in de formaten 60×60, 50×100 en 100×100 centimeter. Een mengeling van de kleuren blauw en groen en beige zorgen voor een ongeëvenaard keramisch decoratief tapijt. De tegels zijn tevens nu ook als zeshoek verkrijgbaar.

carpet vloertegels

9: Gepolijste en matte keramische marmer tegels

Keramische tegels zijn perfecte imitaties van Italiaanse en Braziliaanse natuursteen. Deze marmer tegels zijn verkrijgbaar in hele uitbundige kleurrijke geaderde uitvoeringen of juist in een hele rustige en lichte kleuren met weinig aders. De nieuwste trend in deze tegels zijn de slabs. Dit zijn tegel platen in het formaat van 120 x 260 centimeter. Ze kunnen zowel op de vloer als op de wand geplaatst worden. Het grote voordeel van deze tegels is dat je bijna geen voegen meer hebt. Vooral in de badkamer geeft dit een rijke uitstraling. Dit was tevens de laatste trend van de 9 tegeltrends van 2023 op een rij.

Marmer tegels

Conclusie van de 9 tegeltrends van 2023

Aan de hand van bovenstaande voorbeelden heb je kennis kunnen maken met de 9 tegeltrends van 2023. We hopen dat het zoeken naar jouw perfecte tegel nu een stuk makkelijker is geworden. Heb jij een favoriet? Mocht je alsnog vragen hebben of behoefte hebben aan advies neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen en/of adviseren je dan graag persoonlijk verder. Of kom langs in onze winkel om onze collectie vloertegels en wandtegels in het echt te zien en voelen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van Vlagsma

Lees meer over: Tegels voor een minimalistisch interieur: less is more
Tegels voor een minimalistisch interieur

Nieuw!

Tegels voor een minimalistisch interieur: less is more

Lees meer over: De zomer in huis met zomerse tegels voor jouw interieur
Zomerse vloertegel

De zomer in huis met zomerse tegels voor jouw interieur