Badkamertrends 2023

16 oktober 2022

Ben je van plan binnenkort de badkamer te gaan verbouwen? Dan kunnen badkamertegels natuurlijk niet ontbreken. Er is een heel groot aanbod in badkamertegels. Van diverse vloertegels tot wandtegels in allerlei kleuren en patronen. Wat ga je dan uitzoeken voor jouw badkamer tussen al die keuze? In deze blog delen we daarom de badkamertrends van 2023 om jou op weg te helpen.

Behoefte aan inspiratie en benieuwd naar de badkamer tegel trends van 2023? Lees dan hieronder verder en krijg bomvol inspiratie.

Wellness gevoel creëren met houtlook tegels

De functie van een badkamer zie je steeds meer veranderen van een functionele ruimte waar je je ‘s ochtends in alle haast klaarmaakt naar een ontspanningsruimte waar je tot jezelf kunt komen en de batterij weer kan opladen. Een manier om rust te creëren in de badkamer is het gebruik van keramische houtlook tegels. Je kunt deze tegels als vloerbekleding gebruiken maar ook als wandbekleding, zoals op deze foto. Bovendien combineert dit hout perfect bij bijvoorbeeld groene planten waardoor je nog meer een zengevoel krijgt.

wellness tegel

Visschub tegels

Vrij nieuw en steeds populairder is de visschub tegel. Een speels patroon dat niet iedereen aan de wand durft aan te brengen. Maar durf je het wel aan, dan is het resultaat prachtig. De golvende beweging van het patroon heeft een bijzonder effect en valt meteen op zodra je de ruimte binnenkomt. De visschub tegel is verkrijgbaar in warme, heldere en frisse kleuren, waardoor je precies het stukje muur creëert dat je voor ogen had. Echt de moeite waard om uit te proberen.

Retro look tegels met vrijstaand bad   

Zachtgroene retro ster tegels gecombineerd met een handvorm wandtegel 7,5×30 cm. Een retro tegel is beslist niet ouderwets, met de hedendaagse productie technieken worden tegels gemaakt en geïnspireerd door tegels uit vervlogen tijden. Een drukke vloer kun je bijvoorbeeld combineren met een rustige wandtegel. Ook kun je kiezen voor een accent muur met retrotegels gecombineerd met een strakkere tegel.

retrolook badkamertegel

Kleurige tegels verwerkt in visgraat, horizontaal of verticaal motief

Weg met die saaie zogenaamde tijdloze badkamers. Kleur zorgt voor sfeer en gezelligheid. Tegels met het formaat 7,5×30 cm lenen zich bij uitstek voor accent betegeling. Deze tegels zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Vooral groene wandtegels van donker tot licht groen zorgen voor het gewenste effect. Veel mensen vinden kleur in de badkamer toch nog wel een beetje spannend. De badkamer in zijn geheel zien kan daarbij helpen of kies voor één wand in kleur, mocht een hele wand iets te heftig zijn. Denk aan één wand van de douche. Dit geeft ook al meteen een heel ander effect binnen de badkamer.

Marmerlook tegels met een grote diversiteit in kleuren

Keramische marmerlook tegels zijn niet van echt marmer te onderscheiden, maar hebben wel de uitstraling van een echt natuurproduct. Wit marmer (Carrara-marmer) heeft een neutrale uitstraling en kan met veel kleuren en accessoires gecombineerd worden. Marmer dat gepolijst is, krijgt een mooi glad en glanzend oppervlak. Dit heeft een klassiek en stijlvol effect op de sfeer in de badkamer. Ook metalen, zoals koper, goud of brons kleurige kranen geven een elegante uitstraling aan de badkamer. En niet te vergeten zwart sanitair. Bijkomend voordeel is dat de tegels praktisch in onderhoud zijn en niet geheel onbelangrijk; zeer betaalbaar.

Een keramische terrazzo vloer zorgt voor een mediterrane uitstraling

In de badkamer is deze vloer een echte eyecatcher. Een echte terrazzo vloer in de badkamer is ambachtelijk, duur en kwetsbaar in onderhoud. De keramische variant is daarentegen een stuk goedkoper en onderhoudsvriendelijker. Door de enorme keuze in dit type tegel is er in deze stijl voor elk wat wils. Gecombineerd met een grote witte gezaagde wandtegel geeft dit een prachtig, rustgevende uitstraling.

Meer informatie over de badkamertrends van 2023?

We hopen dat je nu voldoende badkamer tegel inspiratie van 2023 hebt om jouw badkamer een ware make-over te geven. Bekijk of deze trends bij jou en jouw badkamer passen. Uiteraard zijn wij er om advies te geven wat betreft een passende wandtegel of vloertegel in jouw badkamer. Ontdek ook ons assortiment badkamertegels voor de mogelijkheden. Voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van Vlagsma

Lees meer over: Tegels voor een minimalistisch interieur: less is more
Tegels voor een minimalistisch interieur

Tegels voor een minimalistisch interieur: less is more

Lees meer over: De zomer in huis met zomerse tegels voor jouw interieur
Zomerse vloertegel

De zomer in huis met zomerse tegels voor jouw interieur