GASTBLOG | 3 Tips om je huis van drempel tot dak in kerstsfeer te brengen

8 maart 2022

Sommige mensen leven er het hele jaar naar toe. Ze kunnen niet wachten tot de feestdagen bijna aanbreken zodat ze eindelijk weer hun hele huis kunnen versieren met kerstversiering en kerstverlichting. Dat doen ze dan ook meestal niet, want de lampjes komen in oktober alweer van zolder bij de echte fanaten. Het decoreren van je huis hoort nu eenmaal bij die typische kersttradities, of je er nou van geniet of het vreselijk vindt. Wil jij jezelf dit jaar echt overtreffen als het om die oergezellige en knusse herfstsfeer gaat? Volg dan vooral onderstaande tips op zodat je huis van top tot teen kerst uitstraalt.

Kerst in de keuken

De keuken is het hart van je huis. Hier worden maaltijden met liefde bereid en als je zo’n fijne grote woonkeuken hebt worden ze er ook lekker opgegeten. Vooral met de feestdagen is de keuken de plek om te zijn. Dan wordt er echt uitgebreid gekookt en is het nog gezelliger aan de keukentafel waar familieleden elkaar weer zien, de telefoon eindelijk eens aan de kant gaat, gezelschapsspelletjes gespeeld worden of eindeloos wordt geborreld en gekletst. Toegegeven, de keuken is ook een plek waar met kerst hard gewerkt wordt aan culinaire hoogstandjes, dus is je keuken aan de krappe kant, dan is versieren daar een uitdaging. Maar toch is het wel heel erg sfeervol om deze ruimte van je huis mee te nemen in de decoratie. Dat kun je ook heel makkelijk doen, door accessoires die je toch al nodig hebt te vervangen voor accessoires met een kerstthema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het linnengoed in je keuken. Maar het zit ‘m ook in de kleine dingetjes. Heb jij een prachtige tegelwand in je keuken waar zo’n leuk rek boven hangt voor mokken? Koop dan een rijtje kerstige mokken om daar op te hangen. Ook een etagère met allerlei mooi gedecoreerde kerstkransjes doet het goed. Het hoeft niet veel of groot te zijn. Als het maar de juiste sfeer oproept.

Kerst in de badkamer (of op het toilet)

De echte kerstfanaat gaat natuurlijk all out tijdens de feestdagen. Er is geen ontkomen aan! Overal is het kerst in huis, zelfs op de wc! Ook hier geldt dat je de kerstsfeer makkelijk neer kunt zetten met wat slimme details, zoals een sfeervol gastenhanddoekje. Het plankje achter het toilet leent zich natuurlijk perfect voor een klein verlicht kerststukje. Kies dan liever wel voor led-verlichting in plaats van echte kaarsjes om te voorkomen dat de brandblusser of de brandweer er aan te pas moet komen. Wil je toch kaarslicht op het toilet gebruik dan waxinelichtjes in een potje met hoog opstaande randen. En wat dacht je van zo’n mooie kerstkrans op de wc deur? Het toilet leent zich er ook voor om daar juist je ludieke kerstversiering uit te stallen in de vorm van een geinige toiletmat of een grappig kerstmannetje. Ook hier is wel weer het devies; less is more. De ruimte is meestal vrij beperkt en oogt daardoor nog sneller volgepropt.

Buiten kerstsfeer creëren

Steeds meer mensen willen bijdragen aan die echte kerstsfeer waar je hart een beetje sneller van gaat kloppen, door ook buiten hun huis kerstversiering en kerstverlichting aan te brengen. Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal zelf je creativiteit uit te putten om met kerstverlichting voor buiten iets moois te creëren, al kan en mag dat natuurlijk nog steeds. Je het jezelf ook makkelijk maken door voor voorgevormde kerstverlichting te kiezen. Dan weet je altijd zeker dat het er strak en netjes uitziet. Zo heb je kant-en-klare kerstverlichting in de vorm van kerstbomen, maar kun je die vorm ook heel makkelijk creëren met een vlaggenmast in de voortuin waar je bijvoorbeeld de fairybell 6 meter in hangt.  Met maar liefst 900 lampjes is dat een echte eyecatcher in je tuin waar de kinderen of kleinkinderen met glimmende oogjes naar zullen kijken.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare