GASTBLOG | 5 redenen om te investeren in kunststof deuren in jouw woning

7 september 2020

PVC, of polyvinylchloride, is een van de meest gebruikte materialen in de bouwsector en een van de meest complete, concurrerende en efficiënte onder de materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van deuren en ramen. Niet alle kunststofprofielen zijn hetzelfde, dus wij zullen je laten zien hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden en wat hun voordelen en bijzonderheden zijn. Wij geven je 5 redenen om te wedden op PVC in deuren.

1. PVC is een goede geluidsisolatie

Het voortdurende lawaai van buitenaf is een van de grote problemen in de grote steden, en wel in die mate dat we het zijn gaan internaliseren en er een punt komt waarop we ons nauwelijks nog bewust zijn van hun bestaan. Voortdurende blootstelling aan lawaai kan echter problemen veroorzaken en de levenskwaliteit aantasten.

De installatie van kunststof voordeuren maakt het mogelijk een hoge akoestische demping te verkrijgen, waardoor comfortabele binnenruimten ontstaan die rust en ontspanning mogelijk maken. Als de deuren van goede kwaliteit zijn en goed zijn geïnstalleerd, zorgen zij voor structurele stabiliteit en dichtheid, zodat de akoestische isolatie voorwaarden gedurende de hele nuttige levensduur van het gebouw gehandhaafd blijven.

2. PVC isoleert thermisch en draagt bij tot energiebesparing

Door kunststof deuren te installeren, bespaart je op verwarmings- en airconditioning kosten en draagt je tegelijkertijd bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de atmosfeer. PVC is een van de meest warmte- en koude-isolerende materialen.

Zelfs in geografische gebieden met lagere temperaturen kunnen PVC-profielen een aangename temperatuur handhaven. In de zomer verminderen PVC-profielen de warmte die van buitenaf het huis binnenkomt, en in de winter voorkomen ze dat warmte naar buiten ontsnapt, waardoor het huis energiezuinig wordt. In die zin zijn kunststof voordeuren het meest energiebesparend: tot 70% meer dan andere materialen.

3. Schoonheid en elegantie

PVC-deuren voegen schoonheid en elegantie toe aan de woning. Met een vleugje moderniteit is het mogelijk om kunststof schuifpui te installeren, met hoogwaardige technologie om de waterdichtheid en isolatie waarde van deuren aanzienlijk te verbeteren.

Deze opening vergemakkelijkt de plaatsing van meubels, jaloezieën, gordijnen, enz., aangezien het mobiele blad aan de binnenzijde geen ruimte inneemt. De in de installatie gebruikte lagers garanderen een soepel en stil glijden en een lange levensduur.

De kunststof schuifpui zijn ideaal voor tuinen of terrassen en laten een onvergelijkbare natuurlijke lichtinval toe in de kamers.

4. PVC heeft een hoge weerstand tegen externe stoffen

PVC wordt gekenmerkt door zijn lange gebruiksduur, zijn onschadelijkheid en veiligheid. Het heeft een hoge chemische inertie, wat betekent dat het op geen enkele wijze verandert door de inwerking van externe agentia zoals zonnestraling, vochtigheid, koude of warmte.

Bovendien worden in PVC additieven verwerkt die de prestaties verbeteren en de chemische inertie van dit materiaal versterken.

5. PVC is recyclebaar en draagt bij tot duurzaamheid

PVC is ecologisch, omdat het tijdens de productie en de daaropvolgende verwerking tot profielen alleen waterdamp in de atmosfeer uitstoot, en dus geen verontreinigende emissies veroorzaakt.

Het geringe productieafval, de afwezigheid van oppervlaktebehandeling en, zoals reeds gezegd, de energiebesparing die het gebruik ervan in gebouwen oplevert, maken PVC tot een materiaal dat bijdraagt tot de zorg voor de planeet.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare