GASTBLOG | 5 redenen waarom meubels de investering waard zijn

10 januari 2021

Het is gemakkelijk om te schrikken van de prijskaartjes tijdens het winkelen voor meubels. Maar hoewel luxe stukken in eerste instantie misschien een onnodige uitgave lijken, zullen ze na verloop van tijd een goede investering blijken te zijn. Kwalitatief hoogwaardige meubelen kunnen je namelijk bij goed onderhoud jarenlang mooi van dienst zijn. Goedkopere meubels daarentegen hebben direct invloed op de esthetiek van je huis en kunnen op de lange termijn verborgen kosten met zich meebrengen. Ook vanwege de onderstaande redenen kun je toch beter die duurdere relaxfauteuil aanschaffen ten opzichte van het goedkoopste model.

Kwaliteit is zichtbaar

Feit is dat goedkope meubels er over het algemeen goedkoop uit zien. Hoewel dit een acceptabel compromis kan zijn wanneer je je allereerste appartement inricht, is het niet de ideale esthetiek om te behouden tot in de volwassenheid. Meubels van hogere kwaliteit, zoals een draaifauteuil, hebben een veel aangenamere visuele presentatie die past bij je zorgvuldig gekozen decor. Jij en je gezin kunnen er elke dag van genieten en je zult trots zijn op je huis als je bezoek krijgt.

Kwaliteit van leven

Als je niet twee keer zou nadenken over het uitgeven van een enorme som geld aan elektronica die binnen een paar jaar verouderd zal zijn, overweeg dan om je huishoudelijke uitgaven opnieuw te prioriteren. Een sta op stoel van hoge kwaliteit zal je bijvoorbeeld decennialang plezier en een beter leven geven. Het heeft niet alleen een positieve visuele impact op je kamer, maar zorgt ook voor een gemakkelijker leven dankzij de fysieke ondersteuning en het ontspannende comfort.

Meer comfort

Behalve dat ze vaak moeten worden vervangen, is het onwaarschijnlijk dat die goedkopere stukken hetzelfde niveau van comfort en tevredenheid zullen bieden als een kwaliteitsmodel. Meubels van lage kwaliteit zijn gewoon niet zo comfortabel als meubelen van hoge kwaliteit, vooral niet nadat ze een tijdje zijn gebruikt. De druk die bij normaal gebruik op meubels wordt uitgeoefend, zal goedkopere modellen verslijten, van hun buitenstof tot de structuur aan de binnenkant. Versleten stoelen, wiebelende stoelen en doorgezakte banken kunnen natuurlijk geen goede ondersteuning bieden.

Waar voor je geld

Je kunt in de verleiding komen om goedkopere meubelopties te kopen om geld te besparen. Hoewel dit misschien geldt voor de eerste betaling, worden goedkopere artikelen in de loop van de tijd vaak duurder. Een lagere kwaliteit leidt namelijk tot snellere slijtage. De kans is groot dat het niet lang zal duren voordat je nieuwe stuk uit elkaar valt en moet worden vervangen door een ander goedkoop item. Dit leidt al snel tot meer dan de kosten van één goed gemaakt meubelstuk, dat, eenmaal gekocht, een leven lang meegaat.

Gezondheid is belangrijk

Als meubels oncomfortabel zijn, heeft dit op de een of andere manier een negatieve invloed op je lichaam. Dit kan op korte termijn alleen vervelend zijn, maar na verloop van tijd kan het een zwaardere fysieke tol eisen. Hier zul je over het algemeen geen last van hebben als je investeert in dure en kwalitatieve meubels.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare