GASTBLOG | Badkamer verbouwen: praktische tips

11 juni 2020

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Niet alleen praktisch gezien, maar ook esthetisch moet de badkamer voldoen aan jouw wensen. Wat komt er allemaal kijken bij het verbouwen van de badkamer? Van het opstellen van een budget tot het uitzoeken van de mooiste tegels: wij zetten drie handige tips voor je op een rij.

Budget opstellen badkamer verbouwen

Er zijn vele manieren om de badkamer te verbouwen. Zo kun je al het sanitair in de badkamer compleet vervangen, maar is het ook mogelijk om alleen een aantal elementen te vervangen. Zo geven nieuwe tegels jouw badkamer al een compleet andere uitstraling. Waar je voor kiest is vaak afhankelijk van je budget. Het kost een stuk meer om de badkamer compleet te renoveren dan alleen bepaalde onderdelen te vervangen. Kijk van tevoren goed naar je budget en pas je plan hierop aan. Hoeveel wil je uitgeven aan de badkamer verbouwing? En wat kun je binnen dit budget doen? Denk er ook aan om de opstal- en inboedelverzekering aan te passen zodra je klaar bent met verbouwen. De leidingen, muren en het plafond vallen onder de opstalverzekering. Alle losse apparaten en spullen die je in de badkamer hebt staan, vallen onder de inboedelverzekering. Na een verbouwing verandert er vaak het één en ander aan de verzekerde waarde. Geef dit altijd op tijd door.

badkamer verbouwen tips

Welk sanitair in de badkamer?

Veel badkamers zijn niet al te groot. Hierdoor kan het een uitdaging zijn om alle elementen hier in te krijgen die je wil hebben. Bedenk voor het verbouwen van de badkamer dan ook goed wat voor jou het belangrijkst is. Wil jij perse een ligbad of heb je liever een ruime inloopdouche? En moet er ook nog plek zijn voor een toilet of heb je liever een apart toilet in de hal? Ga je voor een dubbele wastafel? Afhankelijk van de beschikbare ruimte moet je keuzes maken. Het is bijvoorbeeld een goede optie om het ligbad te combineren met een douche.

Let op veiligheid

Uiteraard is het belangrijk dat de badkamer er schitterend uitziet. Verlies echter niet de veiligheid en het comfort uit het oog. De badkamer blijft een praktische ruimte, waar je jezelf op een prettige manier wilt verzorgen en waar hygiëne belangrijk is. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld een uitstekende optie voor de badkamervloer, aangezien er geen viezigheid in de tegel kan trekken dankzij het gesloten oppervlak. Daarnaast zijn er ook stroeve oppervlakte structuren mogelijk. Voor wie al een dagje ouder is, is het ook belangrijk om naar de toekomst te kijken bij het uitzoeken van het sanitair. Een ligbad met een hoge instap kan dan minder praktisch zijn. Of maak alvast een mooi badtafeltje om extra comfortabel te badderen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare