GASTBLOG | De voordelen van elektrische jaloezieën

7 maart 2021

Wonen in stijl, dat wil iedereen toch? Aan de andere kant is comfortabel leven ook prettig. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om stijlvol te wonen op een comfortabele manier. Neem bijvoorbeeld elektrische jaloezieën. Daarmee breng je stijl in huis terwijl je kunt genieten van alle voordelen die huisautomatisering je biedt. Kijk maar eens deze vier voordelen van elektrische jaloezieën.

1. Raamdecoratie zonder koordjes

Op schuifgordijnen na werken de meeste soorten raamdecoratie met koordjes om het systeem in werking te stellen. Soms werkt het goed, soms wat minder maar het blijft een beetje onhandig natuurlijk. Zeker als je graag een bank in de hoek zet en daardoor niet meer goed bij de koordjes kunt komen. Met elektrische houten jaloezieën bedien je de raamdecoratie met een afstandsbediening, app of zelfs met je stem. Dan heb je geen last meer van die onooglijke koordjes. Een stroomdraad is ook niet nodig want moderne systemen werken gewoon met batterijen of een ingebouwde accu.

2. Maximale controle over licht

Naast de koordjes hebben jaloezieën ook nog een staafje. Dat maakt het mogelijk om de raamdecoratie niet alleen omhoog en omlaag te laten gaan, je kunt de stroken ook kantelen. Zo kun je een beetje licht door laten schijnen, naar boven gericht of naar beneden. Je kunt zo ook buiten laten zien dat er iemand thuis is door de jaloezieën op een kiertje te zetten. Steeds aan een staafje draaien is niet echt praktisch natuurlijk, met een scrollwieltje op een afstandsbediening gaat het veel eenvoudiger. Op de website van Somfy Nederland vind je een systeem dat werkt met alle soorten raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld de vensters voor en achter met dezelfde afstandsbediening in werking stellen. Los van elkaar of tegelijkertijd, open of dicht maar dus ook de rotatie van de stroken. Dit werkt zelfs in andere ruimten, als je bijvoorbeeld op de slaapkamer de gordijnen wilt sluiten terwijl je in de woonkamer bent.

3. Decoratief in iedere ruimte

Laten we niet vergeten dat jaloezieën ook nog eens heel decoratief zijn. Zeker houten jaloezieën met latten van een duurzaam materiaal als bamboe. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren waarmee je de raamdecoratie kunt afstemmen op het interieur. Als je ervoor kiest om jaloezieën in de huiskamer te hangen dan zul je wel rekening moeten houden met de akoestiek. Als het een holle ruimte betreft dan zou je met een vloerkleed of meubilair met relatief veel zachte oppervlakken mogelijke echo kunnen voorkomen. Er zijn tegenwoordig ook schilderij- en fotolijsten die voor akoestische demping zorgen. Zo kun je een ruimte modern en strak inrichten met een prettige akoestiek en uiteraard mooie jaloezieën.

4. Slim samenwerken

Meerdere jaloezieën met dezelfde afstandsbediening in werking stellen is heel leuk, het wordt pas echt bijzonder als je andere slimme apparaten koppelt. Zo kun je als eerste slimme verlichting koppelen. Maak bijvoorbeeld een scenario met ‘jaloezieën sluiten, lampen aan” of laat de raamdecoratie sluiten als de zon ondergaat. Dit werkt ook als je niet thuis bent. Bediening met je stem is ook ideaal. Vraag de Google Assistant even om de jaloezieën te sluiten als je net de vaat staat te doen, of als je de was aan het opvouwen bent.

Stijlvol wonen in comfort, dat doe je met elektrische jaloezieën.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare