GASTBLOG | Deze tegels passen bij de populairste interieurstijlen van 2024 

26 oktober 2023

Er zijn tal van interieurstijlen en binnen elke stijl heb je ook weer verschillende varianten. Bij veel interieurstijlen kunnen tegels zeker niet ontbreken. Tegels zijn niet alleen duurzaam, maar ze geven ook extra veel glans aan vrijwel elke interieurstijl. Natuurlijk heb je ook veel verschillende soorten tegels op de markt en niet ieder tegelsoort past bij elke stijl. We begrijpen ook goed dat het soms lastig is om te bepalen welke tegels je moet kiezen, je hebt immers zoveel keuze. 

Gelukkig ben je wat dat betreft op de juiste plek aangekomen, want we vertellen je in dit artikel graag meer over de populairste interieurstijlen van 2024 en ook welke tegelvarianten bij die stijl passen. Zie dit artikel dus maar als een handige gids. 

Mozaïek tegels in een boheems interieur 

De boheemse interieurstijl wint weer terrein in 2024 en je ziet deze stijl dan ook terug in veel moderne woningen. De bohemian interieurstijl is afgeleid van de onconventionele levensstijl bohemien. Deze levenshouding werd begin 19e eeuw populair in bepaalde kringen. Vooral bij schrijvers, kunstenaars en andere niet-standaard groepen. Kunstenaars als Rimbaud en Satie kunnen als pioniers worden omschreven en ook onze eigen Vincent van Gogh leefde een turbulent en niet-standaard leven.  

Een boheems interieur kenmerkt zich dan ook door veel kleur, patronen en meer uitgesprokenheid. Mensen die kiezen voor een boheems interieur, durven risico’s te nemen en vinden het niet erg dat ze uniek zijn. Bij dit interieur passen om die reden ook mozaïek tegels. Als je die tegen je wand plaatst, dan valt je interieur zeker op. Ook loungebanken van Zitmaxx passen overigens perfect bij deze stijl. 

Modern interieur met keramische tegels 

Modern is natuurlijk een vrij breed begrip binnen de interieurwereld. Aan deze stijl kan dan ook iedereen een andere invulling geven en dit maakt de stijl erg populair. De mens houdt immers van keuzevrijheid. Een modern interieur gaat echter wel gepaard met enkele bekende principes. 

Een modern interieur is strak, simplistisch en heeft een vorm van eigenzinnigheid. Ook heeft dit interieur een praktische functie, namelijk meer rust in het hoofd door zo min mogelijk chaos om je heen. De meeste mensen hebben immers al genoeg chaos in het hoofd. Bij deze interieurstijl passen keramische tegels met een metal look. Waarom? Een modern interieur kenmerkt zich doorgaans door strakke lijnen en daar passen deze tegels perfect bij.

Industrieel interieur met betonlook tegels 

De term industrieel klinkt niet heel aantrekkelijk, maar als je online foto’s bekijkt dan zie je dat het tegendeel het geval is. Dit interieur is niet heel kleurrijk, maar daardoor vallen juist planten en schilderijen aan de muur meer op. Betoonlook tegels passen helemaal bij dit interieur, vanwege de grijstinten.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare