GASTBLOG | Een goed verhuisbedrijf vinden: zo doe je dat

9 december 2021

Het vinden van een betrouwbare verhuizer kan een moeilijke taak zijn. Ook omdat er in Nederland al zo veel verhuisbedrijven zitten. Van verhuisbedrijven in Haarlem, naar één in Maastricht. En van Middelburg, tot Groningen. Het is daarom de moeite waard om wat onderzoek te doen. U kunt geld besparen (vaak meer dan 1000 euro) en fraude vermijden door rond te shoppen. Hieronder volgen 11 stappen om u door de procedure te leiden.

  1. Vrienden, collega’s en lokale makelaars zijn allemaal goede bronnen van informatie. Zoek in het telefoonboek naar een verhuisbedrijf met een vestiging in de buurt van uw huis. U zult een schatting willen krijgen van hoeveel uw verhuizing persoonlijk zal kosten.
  2. Ga online voor een snel achtergrondonderzoek (later kunt u een uitgebreider onderzoek doen) zodra u een lijst van voorgestelde verhuizers hebt. Het feit dat een verhuisbedrijf geen lid is van bepaalde vakbonden, mag het niet uitsluiten als het in alle andere opzichten goed scoort.
  3. Vraag of het bedrijf u een schriftelijke bindende prijsopgave zal geven of, beter nog, een contractuele niet-tot-uiterste prijsopgave als u naar een andere provincie gaat. Dit soort schattingen stellen een limiet aan hoeveel u zult betalen voor uw verhuizing.
  4. Wanneer een schatter bij u thuiskomt, laat hem dan alles zien wat u wilt laten verhuizen: in kasten, achtertuin, kelder, zolder, enz.
  5. Als de voorman van mening is dat u veel meer spullen heeft dan berekend in uw prijsopgave op de verhuisdag, heeft hij de mogelijkheid om de oorspronkelijke prijsopgave te “betwisten” (voordat alles in de vrachtwagen is geladen, niet erna). Hij kan u niet dwingen een hogere prijs te betalen, maar hij hoeft uw bezittingen ook niet over te dragen voor de oorspronkelijke prijs.
  6. Bestudeer de kostenraming. De raming kan een enkel document zijn dat dient als zowel een opdracht voor service als een vrachtbrief wanneer het ondertekend is door zowel u als de vertegenwoordiger van het verhuisbedrijf. Dit zijn de basis papieren die elke verhuizer u zou moeten overhandigen, samen met een inventarislijst die is gemaakt wanneer uw goederen zijn geladen. Zorg ervoor dat de woorden “schriftelijke bindende prijsopgave” bovenaan staan, evenals de handtekening van de verhuizer en de datum onderaan.
  7. Verzamel de kostschattingen in een felgekleurde (en dus moeilijk kwijt te raken) map wanneer ze binnenkomen. Houd deze map open en zichtbaar wanneer er meer schatters binnenkomen.
  8. Vergelijk de offertes nadat u alle schattingen hebt ontvangen. Elk bedrijf dat aanzienlijk lager scoort dan de rest moet worden vermeden. Bestudeer de hoge offertes om te ontdekken waar de extra kosten vandaan komen. Als u iets niet begrijpt, bel dan en vraag na.
  9. Laten we de kanshebbers eens van dichtbij bekijken. Ga terug naar het internet met de informatie die je hebt verkregen.
  10. Ten tweede, controleer of uw verhuisbedrijf over de nodige vergunningen en verzekeringen beschikt om u legaal te vervoeren. (Het is waar dat sommige verhuizers zakendoen zonder de wettelijke bevoegdheid daartoe te hebben).

U kunt nu een verhuizer kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Verhuisbrdrijf Holland Movers, of toch dat verhuisbedrijf dat zich ook in uw omgeving heeft gevestigd. Elke organisatie die u aan de hand van de bovengenoemde criteria hebt gecontroleerd, moet u vertrouwen geven. Bevestig de data en bijzonderheden van uw verhuizing en zorg ervoor dat u een ondertekende opdracht tot dienstverlening en een vrachtbrief heeft.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare