GASTBLOG | Geef de woning een nieuwe stijl met tegels

11 oktober 2023

Wanneer je denkt aan tegels in huis is de eerste gedachte waarschijnlijk de badkamer en het toilet. En dat is logisch, want juist deze ruimtes vragen extra aandacht qua hygiëne. Tegels zijn natuurlijk makkelijk schoon te houden en daarom in de meest gebruikte ruimtes, zoals toilet en badkamer, erg praktisch. Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar ook in andere ruimtes zijn tegels heel functioneel. Bovendien geven ze de woning een stijlvolle uitstraling. Dus is de vloerbedekking in jouw huis aan vervanging toe of ga je verhuizen en weet je niet welke vloer je moet kiezen? Dan zijn tegels een hele goede optie.

Duurzame vloer

Ben je op zoek naar een woning en vind je het niet erg dat daar het één en ander aan gedaan moet worden? Er zijn in ons land genoeg van dit soort woningen te vinden. Zoek bijvoorbeeld maar eens op huizen te koop in Groesbeek of iedere andere plaats met een historie. Daar vind je woningen met een verleden en authentieke elementen die onweerstaanbaar zijn. Maar dit soort huizen hebben wel wat liefde en aandacht nodig, waaronder verduurzaming. Denk je eens in hoe mooi in zo’n huis een vloer zal staan met tegels in de woonkamer, keuken, hal en bijkeuken. En omdat tegels als een van de duurzaamste vloersoorten wordt gezien ben je ook milieubewust bezig. Combineer het met vloerverwarming en dan is het zelfs dubbelop!

Tegels op de vloeren en aan de wand

Wanneer je een ruime woonkamer hebt met open keuken is het mooi om te kiezen voor grote vloertegels, al dan niet in verschillende maten. Voor een nog ruimtelijker effect kun je dezelfde tegels ook door laten lopen in de hal en de bijkeuken. Maar je kunt in afzonderlijke ruimtes natuurlijk ook kiezen voor tegels in andere kleuren, formaten of met een motief. Een saaie keuken pimp je heel makkelijk met wandtegels. Een opvallende kleur, gewaagd mozaïek, stijlvol hoogglans of een stoere matte look. Voordeel van tegels op de achterwand is dat deze makkelijk zijn schoon te maken. Dus spetteren tijdens het koken is helemaal niet erg. Even een doekje erover en je wandtegels zijn weer als nieuw. 

Makkelijk schoon te houden

Tegels zijn heel gemakkelijk schoon te houden. Morsen met drinken of eten gebeurt iedereen weleens, maar wanneer er tegels op de vloer liggen is het binnen een mum van tijd weer opgeruimd zonder dat het blijvende vlekken achterlaat. Krijg je vaak bezoek, heb je kinderen of huisdieren? Dan weet je wat die allemaal mee naar binnen brengen. Zand, modder en andere viezigheid: je tegelvloer kan het allemaal aan. Even vegen, stofzuigen of dweilen en het is weer klaar. Zo houd je het altijd lekker schoon en fris in huis.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare