GASTBLOG | Het gebruik van split voor een mooie tuin

26 januari 2021

Split bestaat uit hoekige stenen die zijn ontstaan door het breken van een groter stuk gesteente. Split is verkrijgbaar in verschillende maten bestaande uit een verzameling van stenen met ongeveer dezelfde afmetingen. Split komt daarnaast in verschillende soorten waaronder Ardenner, Icy Blue, en Rode Elbe Basalt split, sommige van deze soorten split zijn vervolgens ook weer onder te verdelen aan de hand van de kleur van de stenen. Split bestaat uit zeer stevige steensoorten waardoor split uitermate geschikt is voor het leggen van een goede ondergrond. Daarnaast vinden veel mensen de stenen ook erg mooi en worden ze worden daarom ook veel als decoratie gebruikt.

Het gebruik van split voor het aanleggen van een pad

Een van de dingen waar split vaak voor wordt gebruikt is voor het aanleggen van paden. Het grote voordeel van de hoekige vormen van de stenen waaruit split bestaat is dat de stenen goed op hun plaats blijven liggen wanneer deze eenmaal zijn gelegd. Een andere reden waarom mensen graag split gebruiken voor het aanleggen van een of meerdere paden in de tuin is vanwege het mooi uiterlijk van de stenen. Omdat je voor het aanleggen van een pad of meerdere paden vaak een grote hoeveelheid split nodig zult hebben kun je hiervoor het beste een big bag split aanschaffen. Deze zakken kun je gemakkelijk online bestellen waarna ze thuis worden afgeleverd.

Het gebruik van split in de border

De verschillende soorten split worden naast het gebruik voor het aanleggen van paden ook regelmatig gebruikt voor het maken van borders. Wanneer je er zelf aan denkt om een border neer te zetten met behulp van bijvoorbeeld ardenner split dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke grootte split je wilt gaan gebruiken, in de meeste gevallen wordt er voor borders gekozen voor splint bestaande uit kleinere stenen. Voor een stevige border is het ook zeer belangrijk om het split goed vast te zetten door bijvoorbeeld gebruik te maken van betonbanden of muurelementen.

Het zelf leggen van split

Wanneer je split in de tuin wilt leggen je dit in een aantal stappen gemakkelijk zelf doen. De eerste stap is erg belangrijk en dat is dat je moet zorgen voor een rechte ondergrond. De volgende stap is om op dit rechte stuk een worteldoek neer te leggen, je kunt deze alvast vastleggen door wat split op het doek neer te leggen. Wanneer je er zeker van bent dat alles is bedekt met het worteldoek en is het alweer tijd voor de laatste stap namelijk het aanbrengen van het split. Zorg er hierbij wel voor dat je een laag van elke centimeters aanbrengt, dit zorgt voor het beste uiterlijk en ook kun je er dan gemakkelijk op lopen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare