GASTBLOG | Het huren van machines versus het kopen: welke optie is de beste voor jouw bedrijf? 

9 december 2022

Als ondernemer ben je constant op zoek naar manieren om je bouwbedrijf goed te laten groeien. Echter hoort een gezonde groei daar natuurlijk ook bij. Daarom is het meer dan normaal dat je in de loop van de tijd voor het dilemma komt te staan om machines te kopen of te huren. Aan beide keuzes zitten zo hun eigen voordelen verbonden. Kom jaar graag net even wat meer over te weten? We hebben een paar handige voordelen voor je voor een rijtje gezet. 

Het huren van machines voor je bedrijf zorgt voor net even wat meer vrijheid en flexibiliteit 

Door te kiezen voor het huren van een machine, zoals een verticuteermachine huren, geniet je van net even wat meer flexibiliteit. Je kunt namelijk sneller inspelen op bepaalde groeipijntjes binnen het bedrijf. Misschien krijg je in de loop van de tijd te maken met een defecte machine en het onderhoud ervan gaat behoorlijk wat tijd kosten. Door een specialist achter de hand te hebben met een breed aanbod aan machines te huur, kun je net even wat sneller schakelen. 

Een vast wagenpark door ervoor te kiezen om machines te kopen  

Daarnaast zijn er ook een aantal voordelen verbonden aan het kopen van machines. Je hebt daardoor altijd je favoriete machines bij de hand waar je het grootste deel van de bouwprojecten mee uitvoert. Ook is het personeel goed getraind met deze machines, waardoor ieder project zo snel mogelijk uit kan worden gevoerd. En dat kan je dus ook weer aardig wat tijd én kosten besparen. Het is dus altijd een goed idee om goed voor jezelf in kaart te brengen wat voor soort machines je het beste kunt gebruiken binnen jouw bouwbedrijf. 

Je speelt met machineverhuur erg goed in op veranderingen voor je bedrijf in de toekomst 

Als ondernemer weet je het maar al te goed. In de toekomst kunnen er een hoop veranderingen optreden waar je lang niet altijd goed op voorbereid kunt zijn. Daarom kan het huren van machines, zoals een hoogwerker huren bij Boels, een erg fijne uitkomst bieden op dit soort veranderingen. Neem daarom altijd even een kijkje online in het assortiment van een specialist. En door tijdig een keer contact op te nemen met een specialist, kun je perfect inspelen op mogelijke veranderingen en je bent meteen op de hoogte van de bijkomende tarieven. 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van Vlagsma



iDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare