GASTBLOG | Hoe combineer je meubels met je vloer?

1 januari 2022

De keuze voor een bepaalde vloer vormt de basis van je woninginrichting. Ongeacht welke vloer er in jouw huis ligt, is het vaak best moeilijk om te bepalen welke meubels er goed bij passen. Het aanbod in stijlen en kleuren is immers ontzettend groot. Toch is het maken van een mooie combinatie eenvoudiger dan je zou denken. Door uit te gaan van een aantal eenvoudige richtlijnen voorkom je een ratjetoe en heb je straks jarenlang plezier van je interieur. 

Ga voor bijpassende kleuren

 Vind je het lastig te bepalen welke kleuren en houttinten bij je nieuwe PVC vloeren of visgraat laminaat passen? Kijk dan eerst naar de kleuren die er in je vloer zitten. Laminaat en tegels bestaan vaak uit meerdere tinten. Het is erg mooi om meubels te kiezen die aansluiten op deze kleurtonen. Als er bijvoorbeeld een warme ondertoon in je vloer zit, passen meubelstukken in warme kleuren hier perfect bij. Heb je een houten vloer met taupe details? Dan staat een koele blauwe kleur daar bijvoorbeeld prachtig bij. Kom je er zo toch niet uit? Wellicht helpt het dan om een kleurenwaaier met actuele kleuren bij je vloer te houden. Je ziet dan meestal vrij gauw wat een goede match is.

Zoek het contrast

Je hoeft niet dezelfde donkere of lichte tint van je vloer in je hele interieur door te voeren. Vaak staat het veel beter om binnen een bepaalde ruimte te variëren met contrasterende kleuren en tinten. Op een donkerbruine vloer staan meubels in een lichtere bruine kleur schitterend. Dit zorgt er voor dat de kamer niet een donker hol wordt. Andersom geldt hetzelfde: bij een lichte vloer is het erg mooi om te combineren met donker meubilair. Gebruik echter ook weer niet teveel verschillende kleuren of soorten hout, want dan loop je het risico dat je interieur erg druk oogt.

Kies voor een bepaalde stijl

Wat ook kan helpen is kiezen voor een bepaalde stijl. Heb je bijvoorbeeld een klassieke donkere vloer? Dan past een klassieke fauteuil of antiek dressoir daar perfect bij. Rustieke PVC vloeren matchen goed met een landelijke stijl. Bij een vloer met een naturel look passen meubels in dezelfde stijl echt fantastisch. Een stoere zwarte vloer is een voorbeeld van een goede basis voor een industrieel interieur. Heeft jouw vloer een neutrale kleur, zoals die van grijs beton? Dan is dit te combineren met elke woonstijl.

Mix met verschillende vlakken

Wil jij diverse houten meubels op een houten vloer zetten? Dan kan de uitstraling van je interieur wat te overweldigend worden. Dit voorkom je door verschillende soorten vlakken te mixen. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed onder de eethoek. Ook het toevoegen van wat meer kleur in de kamer is een optie. Kies een accentkleur uit en laat deze op meerdere plekken in het interieur terugkomen. Breng deze kleur bijvoorbeeld aan op een muur en combineer dit met accessoires, zoals kussentjes en vazen, in diezelfde kleur. Bij een rustige vloer kan het tot slot heel mooi zijn om opvallende meubels te plaatsen. Van dit soort zaken fleurt je interieur echt op.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare