GASTBLOG | Hoe houd ik mijn huisdier in de tuin?

14 december 2021

Niet alleen mensen, maar zelfs honden en katten gaan graag zo nu en dan naar buiten. Er zijn uitzonderingen, natuurlijk. Hoewel uw hond of misschien de voorkeur geeft aan die ene grote bank die u binnen heeft staan, vinden de meeste honden en katten het heerlijk om even een frisse neus te halen of lekker in uw tuin te spelen.

  1. U kunt natuurlijk een tuigje of een riem gebruiken om uw huisdier vast te houden. Zo’n tuigje is eenvoudig te vinden in een dierenwinkel en is vaak niet duur. U heeft niet veel belemmeringen in uw tuin, dus dat is een pluspunt. Denk aan bomen, struiken en andere tuinelementen. Daarom is het van cruciaal belang dat iemand in de buurt een oogje in het zeil houdt om uw huisdier uit de problemen te houden.
  2. Een omheining is natuurlijk een uitstekend en eenvoudig alternatief. Het is van cruciaal belang dat de omheining zowel hoog als eenvoudig te bouwen is. Van bovenaf is het naar binnen gebogen. Dit weerhoudt uw huisdier ervan om te proberen te springen. Voor het springen zou een grofmazig gaas moeten volstaan. Je gaat er geen gevangenis van maken. Houd er rekening mee dat er geen vuilnisbakken, tafels of andere dingen kunnen worden gebruikt om de dieren te helpen. Bij mthekwerken kan u veel verschillende soorten omheiningen vinden in alle vormen, kleuren en maten.
  3. Voortbordurend op het vorige punt is het benoemen van het beschermingsnet een goed idee. Dit is een eenvoudige oplossing die vaak uitstekende resultaten oplevert, vooral op balkons.
  4. U kunt een katrol gebruiken (indien van toepassing). Dit voorkomt dat uw kat zich vastgrijpt aan het hek.
  5. Heb je er al over nagedacht om een deel van uw tuin volledig aan uw huisdier over te geven? Een overkapping kan ook een goede oplossing bieden. Maak een buitenren om uw huisdier wat ruimte te bieden en het toch veilig te houden. Deze ruimte kan zo groot zijn als je zelf wilt.
  6. Heb je een gravende hond? U moet er zeker van zijn dat uw hekken stevig in de grond staan. Het wordt voor uw hond aanzienlijk moeilijker door uw toedoen. Controleer of het materiaal van uw omheining bestand is tegen grondwater en of het in goede staat verkeert. Uw huisdier denkt eerder aan een kapotte omheining dan u!
  7. Als een hond graaft, is dat meestal omdat hij of zij iets interessants heeft ontdekt. Is dit in de buurt van uw hekwerk van MT hekwerken of bent u niet helemaal “blij” met deze locatie? Creëer dan een nieuwe graafplek. Graaf een kuil op een geschikte plek, vul hem met een bot of lekkernijen, en sluit hem af. Dit zal in een mum van tijd de favoriete “graaf “plek van de hond worden.
  8. Een hond die veel graaft in de buurt van een hek of schutting kan erop wijzen dat hij of zij nerveus of bang is. Het zorgen voor een veilige plek, zoals een hondenhok, kan het probleem snel verlichten.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare