GASTBLOG | Hoe kun je een tegel muur het mooiste afwerken?

31 oktober 2023

Het afwerken van een tegel muur kan een ruimte aanzienlijk verbeteren, zowel esthetisch als functioneel. Welke ruimte je ook betegelt, de badkamer, keuken of een andere ruimte, de afwerking speelt een belangrijke rol in het eindresultaat. Naast het voegen, zijn er nog andere manieren om een tegel muur af te maken. We gaan je vertellen hoe je een tegelmuur het beste kunt afwerken voor het mooiste resultaat. 

Afwerking met kit

Als je een tegel muur gaat afwerken, dan is het vaak van belang dat je dit met kit doet. Vooral op plekken waar de muur in contact komt met andere oppervlakken zoals werkbladen, badkuipen, of wastafels, maar een kitrand het net even af. Het geeft een strakke afwerking en zorgt ook nog eens dat het waterdicht is. Kies voor vochtige ruimtes, een siliconenkit en voor andere ruimtes een acrylaatkit voor de mooiste afwerking. Breng de kit gelijkmatig aan langs de randen van de tegelmuur. Gebruik een kitspuit voor precisie en een natte vinger of een kitstrijker om de kit glad te strijken en strak af te werken. Hierna kun je verdere afwerking aanbrengen. Zo kun je plinten kopen en bij de vloer installeren om het geheel helemaal af te maken. 

Plinten en architraven

Plinten en architraven kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de afwerking van de tegelmuur. Vooral bij de overgang tussen de muur en de vloer of het plafond. Ze bieden niet alleen een nette uitstraling, maar beschermen ook tegen vocht en vuil. Plinten zijn essentieel voor een nette overgang tussen de tegel muur en de vloer. Kies voor mooie Gebruik waterbestendige plinten in vochtige ruimtes. Architraven zijn de decoratieve lijsten die de randen van deuren en ramen omlijsten. Je kunt er ook voor kiezen om architraven bij MooiePlinten.nl te bestellen en deze op het plafond rondom de kamer te installeren. Dit geeft de ruimte een afgewerkte look en zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende materialen.

Eindafwerking

Na het afkitten of het plaatsen van de plinten en architraven is het tijd voor de laatste afwerkingen. Reinig de tegels muur om al het stof en vuil te verwijderen. Dit kun je doen met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Hierna kun je de hele muur controleren op eventuele imperfecties. Werk kleine beschadigingen bij met kit of verf en haal de gemorste kit weg. Zo maak je er een mooi strak geheel van!  

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare