GASTBLOG | Hoe kun je je woning decoreren met tegels

11 juni 2020

Als je een nieuw huis hebt gekocht dan is het eerst natuurlijk tijd voor een feestje. Toch moet je snel over gaan op de orde van de dag. Er zal namelijk veel op je af komen in de komende tijd. Zo moet je verzekeringen regelen, maar het wordt natuurlijk ook zaak om na te gaan denken over het interieur van je nieuwe huis. Wil je bijvoorbeeld draaistoelen plaatsen in je woonkamer of kies je toch voor twee banken? Dat kan nog best een lastige keuze worden, wat ook het geval is als je op zoek gaat naar een linnenkast. Hiervan zijn namelijk ontzettend veel opties verkrijgbaar. Dit is ook zo bij tegels. Gebruik bijvoorbeeld de onderstaande manieren om je woning te decoreren met tegels.

Visgraat

Visgraatpatronen zijn populair voor houten vloeren, maar steeds meer mensen gebruiken het patroon ook voor tegels. In wezen zijn het gewoon rechthoekige tegels, maar zijn ze geplaatst in een kriskras formatie. Dit geeft de vloer of muur een erg speels effect. Naast de vloer kun je visgraat tegels namelijk ook zeker op een wand plaatsen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een mooie accentmuur creëren. Hierbij kun je gebruik maken van tegels met een opvallende kleur, maar je kunt het visgraatpatroon ook zeker creëren met witte tegels. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een prachtige look in de badkamer.

Encaustische tegels

Encaustische tegels zijn keramische tegels met een patroon waarbij het patroon niet in het glazuur zit, maar in verschillende kleuren klei. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp behouden blijft, ook als de tegel zelfs verslijt. Dit is dus direct het grootste voordeel van zulke tegels. Vaak zijn het geometrische en symmetrische patronen die leuke ontwerpen creëren wanneer ze naast elkaar worden gelegd. Hierdoor zijn ze een geweldige manier om vloeren te decoreren, maar je kunt de encaustische tegels ook zeker buiten gebruiken. Mooi ziet het er sowieso uit!

Tegeltapijt

Als je denkt aan een tapijt dan zullen tegels niet direct bij je op komen. Toch is het mogelijk om een tapijt te creëren met behulp van tegels. Dit kan een geweldige manier zijn om ruimtes in huis te creëren, terwijl je op deze manier ook nog kleur en interesse aan een kamer toe kunt voegen. Ze zouden ook goed werken voor buiten door aparte ruimtes in een ruimte te definiëren, denk bijvoorbeeld aan een eethoek in de buitenlucht. Bij een tegeltapijt kun je echt je creativiteit de vrije loop laten, dus maak het zo persoonlijk mogelijk.

Tegeltapijt

Waar je tegels dus kunt gebruiken om een tapijt te creëren, is het ook mogelijk om met behulp hiervan behang te maken. Natuurlijk is dit niet echt behang, maar het lijkt er wel een beetje op doordat je de tegels gebruikt om een geometrisch patroon te creëren. Je kunt hierbij gebruik maken van diverse patronen, terwijl je ook allerlei verschillende kleuren kunt gebruiken bij het maken van de tegelbehang. Door dit te doen kun je bijvoorbeeld een prachtige accentmuur creëren in je badkamer. 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare