GASTBLOG | Hoe kun je jouw huis koel houden in de zomer?

19 oktober 2023

Als de zomerzon vol op jouw huis staat te branden, dan kan het binnen behoorlijk heet worden. Er zijn een hoop manieren om jouw woning koel te houden zonder dat je meteen een airconditioning nodig hebt. Hier lees je een paar tips die helpen om de hitte buiten te houden. Te beginnen met een rolgordijn.

Rolgordijnen

Een van de meest effectieve manieren om de hitte buiten te houden, is door te investeren in goede raamdecoratie. Rolgordijnen op maat zijn hierbij een uitstekende keuze. Ze worden zo gemaakt dat ze perfect aansluiten op je ramen, waardoor ze de hitte van de zon goed kunnen blokkeren. Je kunt ook kiezen voor een lichtdoorlatende of verduisterende stof, dit hangt af van hoeveel licht je binnen wilt laten. Rolgordijnen zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur.  Naast het blokkeren van de zon, draagt de juiste vloer ook bij aan een koeler huis. Een PVC vloer is hiervoor een goede optie. PVC vloeren hebben een paar voordelen, waaronder hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, maar ze helpen ook bij het reguleren van de temperatuur in huis. Het blijft koel aanvoelen, ook op de warmste dagen. Daarnaast kun je een pvc vloer kopen in verschillende stijlen en kleuren, zo kun je er altijd een vinden die bij jou en je huis past

Maak slim gebruik van ventilatoren

Ventilatoren kunnen veel verschil maken in hoe koel je huis aanvoelt. Als je ze strategisch in je huis plaats kan de lucht goed gecirculeerd worden. Een goede tip is om een bak met ijs voor de ventilator neer te zetten, zo wordt de lucht nog koeler gemaakt. Heb je plafondventilatoren, zorg er dan voor dat ze in de goede richting draaien: in de zomer is dat tegen de klok in om zo de koele lucht naar beneden te plaatsen. 

Houd de warmte buiten

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorgen dat de warmte buiten blijft is een belangrijke stap om te zorgen dat je huis koel blijft. Overdag sluit je ramen en deuren en je opent ze pas weer in de avond als het buiten afkoelt. Plaats tochtstrips om te voorkomen dat de warme lucht binnenkomt door naden en kieren. Met een zonnescherm kan je de zonnestralen tegenhouden voordat ze op de ramen staan. 

Planten in huis

Planten vrolijken niet alleen je huis op, ze kunnen ook helpen bij het koeler houden van je huis. Planten zoals de rubberplant en de ficus absorberen warmte en geven vocht af, dit helpt bij het verlagen van de temperatuur in huis. Zet ze neer bij ramen en andere plekken waar veel zon komt. Gebruik deze tips om deze zomer je huis koel en comfortabel te houden zonder al te veel moeite.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare