GASTBLOG | Hoe voorkom je een inbraak in je huis? 

9 maart 2023

Er zijn veel maatregelen die een huiseigenaar kan nemen om inbraak te voorkomen. Sommige zijn echter effectiever dan andere. KGW News in Portland wilde precies weten welke technieken voor huisbeveiliging werken en welke niet. Dus besloten ze het te vragen aan de mensen die het het beste zouden weten: veroordeelde inbrekers. Hieronder vind je de resultaten van de enquête van KGW News, deze tips gebruik je dus om je huis te beschermen tegen inbrekers. 

Verwijder verstopplekken 

Een van de belangrijkste doelen van een inbreker is om uit het zicht te blijven. Hierdoor richten inbrekers zich het meest op huizen die ofwel ver van de hoofdwegen liggen of worden afgeschermd door hekken, struiken, bomen, enz. Tips voor huisbeveiliging: Zorg er indien mogelijk voor dat je tuin altijd is bijgesneden en volledig zichtbaar is vanaf de straat, en probeer andere schuilplaatsen voor inbrekers te elimineren.

Laat de tv of radio aan staan

Een van de beste manieren om inbraak te voorkomen, is door het te laten lijken alsof er iemand thuis is. Als zodanig zei de meerderheid van de inbrekers dat ze huizen vermeden waar radio’s of tv’s aan stonden. Tips voor huisbeveiliging: Als je hoge energierekeningen wilt vermijden, kun je overwegen om je tv of radio aan te sluiten op een timer. Een paar bedrijven verkopen ook mobiel aangesloten stekkeradapters, waarmee je je telefoon of tablet kunt gebruiken om op afstand in of uit te schakelen wat er op de adapter is aangesloten. 

Beveilig je voordeur

Wanneer ze de keuze kregen tussen het inbreken van een raam of het intrappen van een deur, gaven de meeste inbrekers er de voorkeur aan om deuren in te trappen. Inbrekers willen stil zijn en ze willen zichzelf niet snijden aan gebroken glas, dus concentreer je op het beveiligen van je deuren door een slotenmaker voordat je andere aspecten van je huis beveiligt. Tips voor huisbeveiliging: Als je buitendeuren hebt die van hol hout zijn, vervang ze dan zo snel mogelijk. Een deur van metaal of massief hout zal veel moeilijker in te trappen zijn, wat een inbreker kan vertragen om in te breken. Laat een slotenmaker Amsterdam bovendien een kwalitatief slot op de deur plaatsen. 

Koop een waakhond

Het is niet verrassend dat de angst om door een waakhond te worden verscheurd een van de grootste afschrikmiddelen was voor inbrekers. Terwijl kleinere honden weinig deden om inbraken te voorkomen, zeiden alle inbrekers dat ze huizen met grote, luide honden mijden. Tips voor huisbeveiliging: Als je allergisch bent of gewoon geen hond kunt krijgen, zijn er alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld een speaker het geluid van blaffende honden af laten spelen op het moment als er iemand in de buurt van je huis komt. 

Heb een auto op de oprit

Dit is ook een geweldige manier om het te laten lijken alsof je thuis bent terwijl je weg bent. Voor de meeste inbrekers die werden geïnterviewd, hield een auto op de oprit hen tegen. Tips voor huisbeveiliging: Een auto kopen om hem op je oprit te laten staan, is waarschijnlijk uitgesloten. Maar als je een auto hebt die de hele dag in je garage staat, haal hem er dan ‘s ochtends uit en laat hem op de oprit staan; het kan net voorkomen dat een inbreker inbreekt. 

Bericht delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van Vlagsma

Lees meer over: 5 Tips voor het kiezen van de mooiste tegels in jouw woonkamer
Mooiste tegels in de woonkamer

5 Tips voor het kiezen van de mooiste tegels in jouw woonkamer

Lees meer over: Keramische tegels schoonmaken? Zo doe je dat!
keramische tegels schoonmaken

Keramische tegels schoonmaken? Zo doe je dat!