GASTBLOG | Interieuradvies geven, hoe doe je dat?

8 november 2020

Interieuradvies bevat vele disciplines en ideeën. Ze omvatten verlichting en meubelontwerp, kamerplanning en -ontwerp, tapijt en vloerbedekking, aanrechtmaterialen en -technieken, architecturale aspecten, en vele andere speciale onderwerpen.

Denk er niet te licht over

Het carrièregebied van de interieurstyling moet je niet onderschatten. Als interieurstylist ben je namelijk verantwoordelijk voor het totaalplaatje. Zorgen dat het interieur één geheel is. Ook zul je tijdens het geven van interieuradvies te maken krijgen met: Architecten, aannemers en andere vakmensen. Dit zijn technische mensen waarmee je goed moet kunnen communiceren. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van bouwkunde en andere technische aspecten.

Flexibel zijn is belangrijk

Van interieurontwerpers wordt verwacht dat ze veelzijdig zijn; ze moeten goede communicatieve vaardigheden hebben, op details georiënteerd zijn en kennis hebben van gespecialiseerde gebieden. Om succesvol te zijn, moeten interieurontwerpers met een verscheidenheid aan persoonlijkheden kunnen werken. Hoewel de meeste ontwerpers hun loopbaan beginnen als leraar of adviseur, is er geen tekort aan banen op instapniveau voor interieurontwerpers.

interieuradvies digitaal overbrengen met laptop

Loop stage bij een ervaren stylist

De meeste ontwerpers beginnen als stagiair. Zij kunnen dan afstuderen en een voltijdse baan aannemen bij ontwerpbureaus of ontwerpcentra. Een goede manier om ervaring op te doen voor je carrière is om een paar maanden stage te lopen bij een ontwerpbureau of -centrum. Dit geeft je een inkijkje in wat je kunt verwachten in het vakgebied.

Nadat ze de smaak van het stagelopen te pakken hebben gekregen, gaan veel afgestudeerden het vakgebied verkennen door een SBA-accreditatiecursus te volgen. De sba accreditatie programma is ontworpen om afgestudeerden op te leiden voor toekomstige carrières in het interieur industrie. Wanneer u zich inschrijft voor een sba-accreditatieprogramma, leert u de basis van interieurontwerp. Je leert over kleur theorie, perspectief, proportie, en architectuur. Afgestudeerden van deze programma’s met hun certificaten zullen klaar zijn om te solliciteren naar banen in het veld.

Haal een HBO interieur diploma

Een HBO studie is niet vereist om een professionele interieurstylist te worden. Maar dit wordt wel aangeraden. Op deze studie leer je namelijk veel over interieur trends en prognoses. Ook leer je de verschillende interieurontwerp programma’s als sketchup kennen.

Deze interieurprogramma’s zijn essentieel wanneer je bijvoorbeeld een 3D interieurplan wilt maken. Hierin kan de klant precies zien hoe zijn interieur eruit ziet nadat het plan is uitgevoerd. Zo krijgt de klant een goed beeld van het eindresultaat voor je begint met herinrichten. Dit bespaard verwarring of zelf teleurstelling. Je bespaard met een interieurplan ook heel veel geld aangezien je wijzigingen vooraf maakt in het 3D-programma. Een aanpassing op de computer is een stuk goedkoper als een klusjesman in te huren voor het maken van een aanpassing. ervoor om hun eigen praktijk te openen. Je kunt deze optie overwegen als je een achtergrond hebt in wetenschap, wiskunde en/of architectuur.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare