GASTBLOG | Is het mogelijk om een gietvloer op tegels aan te brengen?  

22 oktober 2023

Vind je de tegelvloer in je badkamer niet meer mooi? Je kunt dit dan gemakkelijk oplossen door een van deze gietvloeren aan te laten brengen. Een gietvloer aanbrengen op tegels is namelijk gewoon mogelijk! Je realiseert hiermee gemakkelijk een nieuwe vloer zonder veel werk te hebben, je hoeft immers niet alle tegels te verwijderen. Ook kost het niet enorm veel geld, wat nog een voordeel is van het aanbrengen van een gietvloer op tegels. Dit brengt nog meer pluspunten met zich mee, waarover je hieronder meer leest. Ook leggen we uit of het beter is om de gietvloer zelf te installeren of dat je hiervoor toch beter een expert kunt inschakelen. 

De voordelen van het aanbrengen van een gietvloer op tegels 

Het aanbrengen van een gietvloer van bijvoorbeeld beton cire op een tegelvloer heeft natuurlijk een enorm voordeel: je hoeft geen hak- en breekwerk uit te voeren om toch een mooie, nieuwe vloer in deze ruimte te krijgen. De tegels kunnen gewoon blijven zitten en de nieuwe vloer wordt eroverheen gegoten. Zo krijgt je gietvloer een naadloze uitstraling, wat ook nog eens voordelig is. Dit maakt de schoonmaak van je badkamer namelijk veel eenvoudiger. Wees overigens niet bang dat je nieuwe vloer te dik wordt. De gietvloer is maar een paar millimeter dik, dus je hoeft je deuren niet in te korten. Ook hoeft je toilet niet hoger opgehangen te worden. 

Eenvoudig onderhoud

Hoewel een tegelvloer al redelijk gemakkelijk is als het gaat om het onderhoud wint een gietvloer op dit vlak zeker. Dit vloertype heeft namelijk geen naden waar vuil en stof inkruipt, dus dat maakt de schoonmaak eenvoudiger. Het stof blijft gewoon op de naadloze vloer liggen en kun je vervolgens gemakkelijk opzuigen met je stofzuiger. Ook dit is natuurlijk een enorm voordeel van het aanbrengen van een gietvloer op de tegels in je badkamer. 

De gietvloer zelf aanbrengen of een expert inhuren?

Veel vloeren kun je tegenwoordig leggen in je badkamer, maar dat is bij een gietvloer helaas niet het geval. Hiervoor is het toch echt beter om een expert in te schakelen, kies bijvoorbeeld voor een van de G-vloeren gietvloeren. Ze zullen eerst de tegelvloer ruw maken en controleren of de badkamer overal even hoog is. Deze voorbereiding is cruciaal om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke gietvloer er prachtig uitziet. 

Ook vanwege de vervolgstappen is het beter om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor dit klusje. De gietvloer moet bijvoorbeeld hechten op je tegels, terwijl het ook goed geplaatst moet worden om het design zo mooi mogelijk te maken. In totaal zijn er vijf stappen die de experts uitvoeren bij het aanbrengen van een gietvloer op een tegelvloer:

  1. Voorbereiding, onder meer het opschuren en egaliseren van de tegels
  2. Het aanbrengen van de primer
  3. Het aanbrengen van de schraplaag
  4. Het aanbrengen van de PU gietvloer
  5. Het aanbrengen van de topcoating 

Tussendoor moet steeds gewacht worden aangezien alle lagen eerst moeten drogen. De experts zijn hierin gespecialiseerd en zorgen er daarom voor dat je totaal geen spijt krijgt van de nieuwe gietvloer in je badkamer. 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare