GASTBLOG | Je woning opfrissen met tegels!
26 augustus 2023
Je woning opfrissen met tegels! Tegels bieden vele voordelen ten opzichte van laminaat of parket. Tegels zijn namelijk eenvoudig te reinigen en ogen strak. Een tegelvloer is een chique en goed onderhoudbare optie voor elke ruimte in huis, van de woonkamer tot de badkamer. Bovendien is het een duurzame keuze; tegels gaan jarenlang mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarnaast biedt een breed assortiment aan stijlen en patronen de mogelijkheid om je interieur een persoonlijke en unieke toets te geven. Transformeer je huis met de tijdloze elegantie van tegels en geniet van een mix van functionaliteit en stijl.
De wanden behangen
Naast tegels op de vloer of op de wand kun je wanden ook behangen met bijvoorbeeld renovlies behang. Dit sterke en voor delige behang geeft een gladde en strakke afwerking en is daarnaast eenvoudig aan te brengen. Renovlies behang is dfus een gtoed alternatief voor wand tegels en kan in iedere kleur overschilderd worden. renovlies behang kopen dat doe je online tegen de laagste prijzen en
Wandtegels kopen
Als je toch de voorkeur geeft aan wandtegels, dan is dat zeker een optie. Hoewel het aanbrengen van wandtegels iets uitdagender kan zijn en ze niet gemakkelijk overschilderd kunnen worden, bieden ze een prachtige authentieke look and feel. Wandtegels zijn ideaal om elke ruimte een uniek karakter te geven en zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, waar ze zowel functionaliteit als stijl toevoegen.
Hoe breng ik behang aan.
Als je hebt gekozen voor tegels op de vloer en behang aan de muur, is het tijd om te tegelen en te behangen, maar hoe doe je dit nou eigenlijk? Alles begint met een goede voorbereiding. Voorbereiding is essentieel om tot een naadloos en strak eindresultaat te komen. Haal de wand en vloer kaal, ontvet deze goed en schuur deze lichtjes op. Hierna kun je de primer en voorstrijk muurverf aanbrengen. Met een primer en voorstrijk zorg je voor een optimale hechting tussen afwerklaag en ondergrond, ook hef je de zuiging van de ondergrond op.
Stappenplan
Na de voorbereiding is het tijd om het behang klaar te maken. Kies het juiste type behanglijm dat past bij je behang en breng het aan volgens de instructies. Voor vliesbehang bijvoorbeeld, breng je de lijm direct op de muur aan. Snijd het behang op maat, rekening houdend met een beetje extra voor eventuele correcties. Gebruik een behangtafel om het behang gelijkmatig in te lijmen als je werkt met papierbehang. Zorg ervoor dat je stroken recht hangt, gebruik hiervoor een waterpas of loodlijn.
Het aanbrengen van het behang begint bij de hoek of bij het raam, werkend naar de tegenovergestelde kant van de kamer. Gebruik een behangspatel of -borstel om eventuele luchtbellen zachtjes naar buiten te werken en strijk het behang glad vanuit het midden naar de randen. Zorg dat elke strook behang netjes aansluit op de vorige, zonder overlappingen of grote naden.
Snij overtollig behang weg aan de boven- en onderkant met een scherp mes, doe dit voorzichtig om scheuren te voorkomen. Laat het behang goed drogen, vermijd directe hittebronnen of tocht, omdat dit het krimpen of uitzetten van het behang kan beïnvloeden.
Tot slot, inspecteer je werk. Controleer of er geen bubbels of losse randen zijn en of het patroon overal netjes doorloopt. Mochten er kleine imperfecties zijn, dan is dit het moment om ze aan te pakken. Met geduld en nauwkeurigheid heb je nu een prachtige wand die de sfeer in je ruimte helemaal kan veranderen.