GASTBLOG | Ladder, kamersteiger of rolsteiger; welk hulpmiddel voor welke klus?

22 december 2020

Ben jij soms ook je huidige inrichting even helemaal zat? Dat gebeurt ons allemaal wel eens en dit is helemaal geen probleem. Met een nieuw likje verf of een fris behangetje breng je in een mum van tijd een compleet nieuwe sfeer in huis. Maar daarvoor moet je wel op hoogte werken. Hoe kun je dit het beste doen?

Je eerste ingeving is vaak: een trapje of ladder gebruiken. Dat is natuurlijk een logische keuze. Iedereen heeft er wel ééntje in zijn huis staan. Je pakt hem uit de berging, klimt erop… wankelt… en vervolgens krijg je de emmer met behangplaksel of verf over je heen. Of je struikelt omdat je zo vaak de trap op en neer moet klimmen om extra lijm of verf te pakken. Door het kleine bereik moet je hem ook telkens verschuiven…

Kamersteiger

Begin je je al een beetje te ergeren? Dan hebben wij de oplossing voor jou: een kamersteiger! Uit onderzoekt blijkt dat de thuisklussers steeds vaker tijdens het behangen en het verven een kamersteiger gebruiken. En dat is helemaal niet zo gek, want het gebruik van zo’n steiger heeft allerlei voordelen: het allerbelangrijkste is dat je er heel veilig mee kunt werken. Je staat zeer stabiel en hebt veel grip. Een kamersteiger heeft een groot oppervlak, waarop je alle materialen en gereedschappen die je nodig denkt te hebben, neer kunt leggen. Daardoor hoef je niet telkens naar beneden en weer omhoog te klimmen. Toe aan de metamorfose van een volgende kamer? De steiger is uitgerust met wielen, daardoor kun je hem gemakkelijk naar de volgende ruimte verplaatsen. Is je klus afgerond? De steiger heeft een vouwframe. Daardoor kun je hem gemakkelijk inklappen en opbergen voor een volgend gebruik.

Rolsteiger

Een kamersteiger kun je ook buiten gebruiken. Als de grond niet egaal is, dan adviseren wij je het gebruik van een rolsteiger. Ook voor langere klussen is dit type steiger aan te raden. Je kunt hier namelijk heel stabiel en efficiënt op werken. Er is veel ruimte voor het plaatsen van al je materialen, zodat je niet telkens heen en weer hoeft te lopen én deze steiger staat echt bekend om zijn stabiliteit en het grote bereik. Maar dit is tevens een nadeel van de steiger. Doordat hij zo zwaar is uitgevoerd, kun je hem niet zomaar eventjes in elkaar zetten. Dat is een tijdrovende klus, die je het beste samen met nog iemand anders kunt uitvoeren. In de opslag neemt de steiger redelijk wat ruimte in beslag. Dus hij past niet in iedere schuur.

Conclusie

Kortom: Vooral als je een eigen huis bezit, dan kan je beter zelf een steiger kopen. Deze komt vaker van pas dan je denkt! De keuze voor het soort steiger hangt van het gebruik op. Voor lange klussen en het werk op een niet egale ondergrond is een rolsteiger de meest veilige optie. Maar voor snelle klusjes in en om het huis is een kamersteiger ideaal!

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van Vlagsma

Lees meer over: De 9 tegeltrends van 2024 op een rij
de 9 tegeltrends op een rij

Nieuw!

De 9 tegeltrends van 2024 op een rij

Lees meer over: Badkamertrends 2024
badkamertrends van 2021

Nieuw!

Badkamertrends 2024

Lees meer over: Woonkamer tegels: de trends van 2024
Woonkamer tegel trends 2021

Nieuw!

Woonkamer tegels: de trends van 2024