GASTBLOG | Langdurig genieten van je nieuwe keuken met de waterontharder

21 juli 2020

Geniet je van je pas gerenoveerde keuken waar je met je nieuwe apparatuur de lekkerste maaltijden klaarmaakt? Of is je badkamer onlangs getransformeerd in een chique ruimte waar je optimaal kunt ontspannen? Van die nieuwe keuken of badkamer wil je lang blijven genieten. Omdat je in deze ruimtes veel water gebruikt, zul je op den duur last kunnen krijgen van kalkaanslag op je tegels, sanitair of in de vaatwasser. Helemaal als je in een gebied woont met hard water.

Je wilt voorkomen dat kalkaanslag zichtbaar wordt in je keuken en dat je huishoudapparatuur erop achteruitgaat. Denk dan aan een investering in een waterontharder. In deze blog lees je over de voordelen van deze investering en wat de gemiddelde kosten van een waterontharder zijn.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkmoleculen meer in jouw leidingwater zitten. De harskorrels in het systeem filteren calcium en magnesium uit het water, waardoor kalkvorming wordt gereduceerd. Dit leidt tot de volgende voordelen voor je sanitaire ruimtes en huishoudapparaten:

  • Huishoudapparaten als een vaatwasser of een wasmachine gaan 30% langer mee. Zonder kalkaanslag op de elementen in je apparatuur verbruik je 20% minder energie. Gevolg is minder uitstoot van CO­2 en dus een positiever effect op het milieu.
  • Doordat de apparaten hun werk beter doen, heb je minder schoonmaakmiddel of vaatwaspoeder nodig.
  • Als het water kalkvrij is, komt je kleding mooier uit de wasmachine. Bovendien voelt je huid minder droog aan.
  • Niet langer zie je kalkaanslag op je drinkglazen. En na het zemen van je ramen, zijn die streeploos én kalkvrij.

Genoeg redenen om te investeren in een waterontharder. Hoewel je aanvankelijk een flinke som geld neerlegt voor een waterontharder, zul je op lange termijn in het water- en energieverbruik een hoger rendement vaststellen.

waterontharder in keuken

De gemiddelde kosten van een waterontharder

Maar hoe groot is die investering in een waterontharder dan? Allereerst heb je keus uit twee soorten waterontharder. De elektronische waterontharder bedien je met een tijdschakelaar en die stel je zelf in wanneer jij water nodig hebt. De mechanische waterontharder wordt ingeschakeld door de druk van het water. Deze verbruikt geen stroom. De mechanische variant is doorgaans goedkoper en je bent geen kosten aan energie kwijt. Denk bij de B-merk waterontharder aan een prijsklasse vanaf €750. Ga je voor A-klasse, dan investeer je tussen de €1400 en €2000.

Vergeet naast de aanschaf van de waterontharder niet geld opzij te leggen voor de eenmalige installatie, het regelmatig onderhoud, de kosten van reinigingszout dat nodig is voor de werking van de waterontharder.

Meer weten over de waterontharder?

Wil je onbeperkt kunnen genieten van de nieuw aangebrachte keukentegels of badkamertegels? En nog jaren gebruikmaken van het apparatuur dat pas is geïnstalleerd? Denk naast de design van de verbouwde ruimtes ook aan wat er onder de oppervlakte kan gebeuren. Lees hier meer informatie over de werking van een waterontharder met filter: wetenschappelijk bewijs waterontharder vs magneet waterontharders.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare