GASTBLOG | Maak je huis gezellig en sfeervol met kaarsenhouder

22 november 2020

Wanneer we denken aan gezelligheid, dan denk we vaak aan kaarsen. Dat is ook niet zo vreemd, want wist jij dat de juiste verlichting voor een groot deel bepaalt of een ruimte sfeervol en warm aanvoelt? Je kunt je namelijk wel voorstellen wat het verschil is tussen een ruimte gevuld met kaarsjes of dezelfde ruimte gevuld met het licht van een bouwlamp. Kortom, door de juiste verlichting toe te passen binnen ons interieur creëer je een stuk extra sfeer. Licht kunnen we op verschillende manier toepassen, de bekende is natuurlijk bron verlichting. Hierbij kun je denken aan de hanglamp, tafellamp of staande lamp. Een andere manier, een manier die voor velen direct romantische gevoelens oproept, dat zijn kaarsjes. Kaarsen zijn namelijk dé manier om direct een enorme boost te geven aan de sfeer in je huis. De juiste kaarsenhouders mogen dus absoluut niet ontbreken in jouw interieur.

1. Gouden kaarsenhouder

De populaire kleuren van dit moment, dat zijn toch wel de kleuren; goud, zwart en groen. Niet voor niets is de urban jungle woonstijl, samen met de industriële woonstijl immens populair. De combinatie groen met goud, maar ook zwart met goud doen het altijd goed. Deze kleuren stralen warmte, maar ook luxe uit. De twee ingrediënten die we nodig hebben voor sfeer en gezelligheid in huis. De kleur goud is voor velen een erg gewaagde kleur, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De kunst is, om de basis rustig te houden en vervolgens te gaan werken met verschillende accenten. Kies bijvoorbeeld voor een gouden kandelaar op een zwart dressoir met groene achtergrond. Op deze manier is goud de accent kleur en zorgen de combinatie van zwart en groen voor het neutraliseren en de balans binnen je interieur.

2. Glazen kaarsenhouder

Niet alleen zijn kaarsenhouders van metaal en hout ontzettend populair. Ook een glazen kandelaar is immens populair en heeft naar een sfeervolle toevoeging ook een luxe uitstraling aan je interieur. Een glazen kaarsenhouder kun je gebruiken voor zowel een stompkaars als een dinerkaars. Doordat ze in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn, lenen deze kaarsenhouders zich er perfect voor om met elkaar gecombineerd te worden. Je kunt verschillende kleuren met elkaar combineren, maar ook verschillende hoogtes is een leuke manier om een extra speels effect toe te voegen aan je huis.

3. Mix & Match

Woonaccessoires zijn de perfecte manier om mee te combineren. niet voor niets is Mix en match een veel gebruikte term binnen de woonbranche. Als we kijken naar de kussens op onze bank, de accessoires op onze tafel of dressoir. We combineren in principe allemaal allang, alleen is het een kwestie van proberen om te kijken welke mix nu het allerbeste bij jouw stijl en smaakt matcht. Begin altijd met de basis, dat is een rustige kleur. De kleur kun je vervolgens wat extra kracht bijzetten door een accentkleur te gebruiken om zo ook de basiskleur wat naar voren te halen. Zo houd je het geheel rustig, maar geeft je het door accentkleuren toe te voegen toch een extra touch.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare