GASTBLOG | Mediterrane sfeer in huis met plavuizen

13 augustus 2020

Het vakantiegevoel in huis halen, het is een neiging die nogal vaak optreedt bij mensen die terugkeren van hun vakantie in Zuid-Europa. Het mooie weer kun je niet meenemen maar een deel van de sfeer wel. Denk daarbij aan planten, warme kleuren op de muur en op de vloer de in Spanje en Italië zeer gangbare plavuizen.

Terracotta, wit, geel en groen

Met keramische ‘cotto’ (letterlijk Italiaans voor gekookt) plavuizen zoals deze haal je een groot deel van de sfeer in een Mediterraan huis naar je eigen woning. Ze zijn makkelijk schoon te houden en de terracotta/bruine kleur steekt schitterend af tegen witte of Toscaans-gele muren en knalgroene kamerplanten. Het huis knapt er enorm van op en het gevoel van vakantiegevoel, met je blote voeten over de gladde tegels tippelen, is compleet.

Vloerverwarming is een goede én duurzame optie

Hoewel, met blote voeten. In Nederland is het een stuk kouder, dus is dat wel prettig? Wel als je voor het tegelen vloerverwarming aanlegt. Dit is eenvoudiger dan je denkt en ook duurzaam: de tegels geleiden de warmte snel, bovendien wordt deze op een gelijkmatige manier in de ruimte verdeeld. Een vloerverwarming is dus zelfs een relatief kleine investering in de duurzaamheid van je woning omdat, zeker als je de moeite van het energie vergelijken en eventueel overstappen op een andere leverancier neemt, je minder energie gebruikt en dus ook minder betaalt. Wanneer je het zelf allemaal aanlegt is het wel zaak om flexibel voegsel en flexibele tegellijm te gebruiken. Verder gaat er na het intikken van ‘vloerverwarming onder tegels’ een wereld voor je open aan nuttige tips.

mediterrane invloeden in huis

Online shoppen voor meer mediterrane invloeden

Het enige ‘nadeel’ aan zo’n nieuwe vloer is dat deze schreeuwt om bijpassende meubeltjes om het mediterrane gevoel nog meer te versterken. Het is een idee op sites als Ebay, Etsy of Marktplaats te gaan struinen om ook de kosten daarvan wat te drukken. Het platform Pinterest geeft je de nodige inspiratie, alsmede veel blogs van interieur-goeroes. Vergeet trouwens niet dat je je ook in de lokale kringloopwinkel kunt laten verrassen.

Volgende vakantie

Het grappige is dat je volgende vakantie naar Zuid-Europa er anders uit gaat zien omdat je daar constant anders naar interieurs kijkt en je jezelf op menig brocante of rommelmarkt terugvindt in plaats van op het strand. Zorg dat je ruimte overhoudt voor leuke accessoires (in dat geval is de auto dus handiger dan het vliegtuig). Maar wie weet wil je na het leggen van je Zuid-Europese tegelvloer helemaal niet meer op vakantie, omdat thuis alles mooier is geworden!

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare