GASTBLOG | Minimalistische keukeninrichtingen voor een rustige look

6 oktober 2023

De keuken: het kloppende hart van je huis. De keuken is niet alleen een plek waar je je favoriete maaltijden klaarmaakt. Het is een plek waar je lekker kunt natafelen, bijkletsen met vriendinnen, date nights organiseert met je partner en lekker kunt ontspannen met jezelf. Daarom wil je natuurlijk dat jouw keuken er tiptop uitziet zodat je volop kunt gaan genieten van dit soort momenten. Wil je graag een keuken die rust uitstraalt en je de perfecte setting geeft om lekker te ontspannen en af te schakelen na een lange dag? Dan is minimalisme het antwoord op al jouw vragen. Met een minimalistische keuken is rust en ontspanning altijd binnen handbereik. Benieuwd geworden en nog hard op zoek naar inspiratie voor een keuken? Lees dan maar snel verder, in deze blog vind je alles over minimalistische keukeninrichtingen. 

Less is more

Heb je weleens van minimalisme gehoord? Minimalisme is een beweging die focust op meer maken met minder. Minimalisme legt de focus op de essentials en laat alle non-essentiële toevoegingen lekker achterwege. Dat scheelt jou een hoop rommel en chaos en maakt het zoveel makkelijker om jouw keuken lekker opgeruimd en netjes te houden. Voor wie is een minimalistische keuken dan perfect? Nou, als je wilt dat jouw keuken rust uitstraalt, dan is een minimalistische keuken waarschijnlijk dé perfecte keuze voor jou. Je kunt natuurlijk onmogelijk ontspannen als je overal chaos om je heen ziet, dat werkt niet. En dan is minimalisme het perfecte antwoord. 

Focus op de essentials 

Veel mensen zijn bang dat ze bij minimalistische keukens alle luxe en decoratie moeten laten, maar dat is helemaal niet zo. Minimalisme betekent niet dat je niets mag hebben, maar het legt de focus op de echt mooie dingen en niet zozeer op de bijzaken. Dat is natuurlijk helemaal top, want je weet zelf ook wel dat jouw spullen beter tot hun recht komen als er niet nog honderd dingen omheen staan die alleen maar afleiden. Daarbij is een minimalistische keuken ook super simpel met schoonmaken en schoon houden. Ook niet geheel onbelangrijk! 

Strak, sleek en modern

Minimalistische keukens staan bekend om de strakke lijnen, de simpele kleuren en de moderne materialen. De moderne keuken is in vele gevallen al onbewust minimalistisch. Minimalisme is natuurlijk ook helemaal van het moment. Mensen zijn dol op de strakke lijnen, simpele kleurenpaletten en eenvoudige vormen. En dat is ook hartstikke logisch, want een minimalistische keuken is gewoon de perfecte basis voor jouw droomkeuken. Je bent dan natuurlijk helemaal vrij om er je eigen draai aan te geven en je eigen sausje aan toe te voegen. Maar één ding is zeker, minimalisme is een trend die absoluut nergens heengaat. 

Slimme opbergruimtes

Het gezegde ‘werk slimmer, niet harder’ is helemaal van toepassing op minimalisme. Je kunt het namelijk zo opvatten dat je vaker moet schoonmaken en opruimen, maar je kunt het ook anders bekijken. Als jij slimmer omgaat met je keuken en voor een goede indeling kiest met genoeg opslagruimte dan is het veel makkelijker om je keuken ook echt opgeruimd te houden. Dat begint natuurlijk met slimme opslagruimte. Bij minimalisme zie je af van je onnodige zaken, maar in de keuken heb je waarschijnlijk best wel wat spullen waar je echt niet zonder kunt. Dat is ook helemaal geen probleem, wat je dan wel wil doen is je materiaal zo opbergen dat het niet rommelig oogt. Je kunt dus best wat open planken hebben om je mooie spullen te laten zien, maar je wil ook zeker genoeg opslagruimte hebben in je dichte kastjes, zodat je diverse spullen uit het zicht kunt opruimen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare