GASTBLOG | Op deze manier kun je van kunst genieten zonder teveel te betalen

24 november 2021

Ben jij dol op kunst, in welke vorm dan ook? Dan zie je dat waarschijnlijk terug in je interieur. Zo niet, dan is de kans groot dat je er simpelweg het budget niet voor hebt, en dat is natuurlijk zonde. Er is namelijk een simpele manier om van kunst te genieten zonder dat het je veel geld kost, namelijk: kunstuitleen. Dit slaat op het simpele principe van het huren van kunst, waarbij je elke maand een heel klein deel van de aanschafprijs betaalt. Hoe duurder het kunstwerk, hoe hoger de huurprijs, maar er zijn verrassend veel werken die heel betaalbaar zijn om te huren.

Waar kun je kunstwerken huren?

Vind jij dat wel interessant klinken, zo’n kunstuitleen? Dan zou je eens op de website van Kunstgalerie Abrahamart in Eindhoven kunnen kijken. Dit is een kunstgalerie voor (voornamelijk) moderne kunst, waar je alle werken zowel kunt kopen als huren. Ze hebben vele schilderijen en sculpturen/beeldhouwwerken in het assortiment, die je als je interesse hebt al de volgende dag thuis kunt ophangen of neerzetten. Op hun website staat heel duidelijk wat de waarde is van elk kunstwerk, en daarnaast wat je er per maand voor zou betalen als je het wilt huren. En het leuke is, een deel van de huurprijs die je betaalt gaat in een spaarpotje. Met dat geld kun je na verloop van tijd besluiten het kunstwerk alsnog te kopen, of je gebruikt het om een ander werk mee aan te schaffen.

De voordelen van kunstuitleen

Natuurlijk is het financiële aspect een van de belangrijkste redenen dat mensen kiezen voor kunstuitleen in plaats van het aanschaffen van kunst. Je hoeft er immers niet voor te sparen en er dus geen geduld voor te hebben. Echter, er zitten nog meer voordelen vast aan kunstuitleen, waar je misschien nog niet aan had gedacht. Zeker voor mensen die nogal wispelturig kunnen zijn met betrekking tot hun interieur is het huren van kunst namelijk erg interessant. Je kunt een schilderij op deze manier namelijk enkele maanden ophangen, en als je erop uitgekeken bent dan breng je het gewoon terug en ruilt het om voor een ander exemplaar. Dat wordt lastig als je een werk daadwerkelijk gekocht hebt, want dan zul je een geschikte koper moeten vinden, en dat is niet zo makkelijk als het lijkt.

Tijdelijke kunstwerken voor evenementen

Daarnaast kun je je voorstellen dat er evenementen zijn waar het tof is als er kunstwerken aan de muur hangen, puur ter decoratie. Bij Kunstgalerie Abrahamart in Eindhoven kun je daarvoor diverse kunstwerken huren, waarmee je de ruimte op tijdelijke basis kunt aankleden. Dit geeft een gevoel van luxe aan de ruimte, terwijl je er in feite slechts een fractie van de prijs voor hebt betaald. Vind je dat interessant klinken? Bekijk dan snel de website van deze kunstgalerie in Eindhoven, en kies je meest favoriete kunstwerk(en) uit om op tijdelijke basis tentoon te stellen in jouw huis of bedrijfspand. Misschien wordt je er uiteindelijk wel zó verliefd op dat je het werk alsnog wilt aanschaffen…

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare