GASTBLOG | Wil jij je tegels verven? 3 dingen die je moet weten!

13 augustus 2020

Klaar met de kleur van de tegels in de badkamer, keuken of het toilet? Dan is de goedkoopste oplossing vaak om de tegels verven. Weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Met deze tips wordt dat een eitje!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je aan de slag gaat met het schilderen van je tegels is het handig om deze eerst goed te reinigen en te ontvetten. Gebruik daarvoor goede ontvetter en boen met warm water de tegels goed in. Maak daarna de tegels wat ruwer door ze licht op te schuren met schuurvlies. Zo krijg je het beste resultaat, en kan de verf goed hechten. Droog daarna de tegels goed af, zorg dat je de ruimte ventileert zonder dat het er tocht. Wanneer je klaar bent met het ontvetten van je tegels plak je de plekken die je niet wil schilderen af met afplaktape, de ondergrond kan je afdekken met stucloop, kranten of oude doeken.

hoe de juiste tegelverf kiezen

2. De juiste tegelverf

Kies de juiste tegelverf om je tegels te schilderen, tegels hebben namelijk een heel ander oppervlak dan bijvoorbeeld muren of plafonds. Gebruik altijd eerst een laag grondverf voordat je de tegels in de gewenste kleur gaat schilderen, dit zorgt voor een goede basis. Tegelverf komt in veel soorten en maten. Je kan deze verf in elke kleur laten mengen die je wenst. Daarnaast kan je kiezen voor een tegelverf met een matte look of een subtiele zijdeglans. Combineer bijvoorbeeld verschillende  kleuren lakverf voor een speels effect door elke keer één tegel een andere kleur te schilderen.

3. Na het schilderen

Verwijder meteen het afplaktape zodra je klaar bent en de verf nog nat is. Zo krijg je het mooiste resultaat. Ben je klaar met schilderen? Wacht dan altijd 24 uur met het beoordelen van het resultaat. Het kan zijn dat de tegels nog een keer overgeschilderd moeten worden.

Met deze tips ben je verzekerd van een goed resultaat en krijgt die badkamer of keuken een nieuwe, frisse uitstraling!

Meer informatie vind je op onlineverf.nl.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare