GASTBLOG | Tips voor het opleuken van je tuin met tuintegels en tuinmeubels 

24 januari 2023

Ben jij op zoek naar manieren om je tuin op te leuken? Denk dan eens aan het leggen van tuintegels en het plaatsen van nieuwe tuinmeubels. Hiermee geef je jouw buitenruimte al snel een frisse en gezellige uitstraling. Maar waar moet je op letten en wat zijn de trends van dit moment? In deze blog geven we je tips en inspiratie voor het opleuken van je tuin! 

Tuintegels kiezen 

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van tuintegels is het belangrijk om te bedenken welke stijl je wilt creëren. Wil je een moderne, strakke uitstraling of juist een meer landelijke sfeer? Er zijn verschillende soorten tegels verkrijgbaar, zoals betontegels, keramische tegels en natuursteen. Bedenk ook waar je de tegels wilt leggen, bijvoorbeeld als terras of looppad. Wil je een speels effect creëren, dan is het leuk om te spelen met verschillende kleuren en formaten tegels.

Tuinmeubels kiezen 

Ook bij de keuze van tuinmeubels is het belangrijk om te bedenken welke stijl je wilt creëren. Houd je van industrieel en stoer, kies dan voor metalen meubels. Wil je juist een romantische sfeer, kies dan voor houten meubels met zachte kussens. Denk ook aan de functionaliteit van de meubels. Wil je bijvoorbeeld een loungehoek creëren of een tuintafel met stoelen? Kies voor meubels die passen bij de grootte van je tuin en waar je optimaal van kunt genieten. 

Accessoires toevoegen 

Met accessoires kun je jouw tuin echt afmaken en de sfeer versterken. Denk bijvoorbeeld aan buitenverlichting, plantenbakken, vazen en kussens. Ook kun je spelen met verschillende kleuren en patronen. Kies bijvoorbeeld voor een leuk buitenkleed om meer comfort en gezelligheid toe te voegen. 

Op dit moment zijn er een aantal trends op het gebied van tuintegels en tuinmeubels. Zo zien we dat keramiek een populaire keuze is voor tuintegels door de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Ook zijn meubels van rope (een combinatie van polyester en touw) erg populair vanwege de comfort en weersbestendigheid. Bovendien is het leuk om te spelen met verschillende hoogtes, bijvoorbeeld door een verhoogd terras of een leuke plantenbak op een pilaar. 

Onderhoud van tuintegels en tuinmeubels 

Als je wilt genieten van je nieuwe tuintegels en tuinmeubels is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Reinig de tegels bijvoorbeeld regelmatig met een hogedrukspuit en verwijder algen en mos. Als je meubels hebt van hout, behandel deze dan jaarlijks met een olie of beits tegen verkleuring en verrotting. Daarnaast is het belangrijk om meubels niet buiten te laten staan in de winter, maar op te bergen in een schuur of garage. 

In het kort 

Het opleuken van je tuin met tuintegels en tuinmeubels is een leuke en effectieve manier om meer sfeer en gezelligheid te creëren. Bedenk goed welke stijl bij jou past en kies voor tegels en meubels die passen bij de grootte van je tuin. Maak het geheel af met leuke accessoires en speel met kleuren en patronen. Vergeet daarnaast niet het belang van onderhoud voor een langdurig plezier van je nieuwe aanwinsten. Veel succes met het opleuken van je tuin! 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare