GASTBLOG | Trendalert: De nieuwste keukentegel trends voor 2023 

2 augustus 2022

Ben je van plan om je keuken te verbouwen of een nieuwe keuken te laten plaatsen, dan is het belangrijkste onderdeel de keukentegels. Het vormt de basis van iedere keuken en ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe trends, of trends die terugkomen uit het verleden. Van speelse hexagonale tegels tot aan moderne grote en strakke tegels. Lees snel verder, want in dit artikel bespreken we de nieuwste keukentegel trends voor dit jaar! 

Grote tegels 

Grote tegels maakten vorig jaar al een opkomst in moderne keukens. Het grote voordeel van deze tegels is dat ze de ruimte groter doen lijken en dat er minder voegen nodig zijn. Daarnaast zijn grote tegels makkelijker schoon te maken. Met grote tegels creëer je een moderne en strakke uitstraling. Echter, grote tegels zijn een dure investering. Wil je toch nog voordelig uitkomen? Dan kun je ook voor showroomkeukens gaan, zo kun je uiteindelijk honderden euro’s besparen. 

Natuursteen

Natuursteen is een duurzaam materiaal dat dit jaar veel terug te zien is in keukens. De keuken krijgt hiermee een natuurlijke en warme uitstraling. Ook is deze verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, hierdoor past het altijd bij de mooiste keukens van KeukenConcurrent. Het enige nadeel van natuursteen is dat deze steensoort gevoelig is voor krassen en vlekken, houdt hier dus rekening mee als je viervoeters in huis hebt of als je stoelen aanschuift. Dit betekent natuurlijk wel dat het ideaal is voor aan de wand. 

Patroontegels

Voor de waaghalzen en degene die van klassiekers houden komt de patroontegel terug. Dit zijn, zoals de naam al zegt, tegels met een patroon erop gedrukt. Je creëert hiermee een unieke uitstraling in de keuken en past perfect bij een keuken met een vintage uitstraling. Er zijn talloze patroontegels beschikbaar, dus voor iedere liefhebber is er wel wat te vinden. 

Hexagonale tegels 

Hexagonale tegels zijn zeshoekige tegels die steeds populairder worden. Ze geven de keuken een speels en trendy uiterlijk. Deze tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Ook kun je de hexagonale tegels combineren met andere tegels voor een unieke uitstraling. Met hexagonale tegels kun je een strakke keuken omtoveren in een speelse, maar toch moderne keuken. 

Mozaïektegels 

Misschien wel één van de bekendste tegelsoorten, mozaïektegels. Deze tegels zijn dan ook niet weg te denken in 2023. Mozaïektegels hoeven niet oubollig te zijn, maar kunnen een uniek effect creëren in de keuken. Gebruik het als betegeling voor je muur achter je aanrecht of fornuis en combineer het met andere tegels. Zo heb ook jij een keuken die weer mee kan in 2023! 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare