GASTBLOG | Verschillende soorten tegels

30 november 2022

Als je je huis wilt renoveren en op zoek bent naar een materiaal dat een grote impact kan hebben, dan zijn nieuwe tegels een goede investering. Door de vloer en de muren opnieuw te betegelen, kun je de uitstraling van je huis drastisch veranderen. Tegels worden traditioneel gebruikt in de badkamer en keuken, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om tegels ook in andere ruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamer, te gebruiken. Er zijn ontzettend veel soorten tegels verkrijgbaar, met verschillende ontwerpen, stijlen, kleuren, patronen en texturen, en ze kunnen goed gecombineerd worden met een Volero vloerkleed. Het is belangrijk om te weten welke soorten tegels er zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken en het beste resultaat kunt behalen. Hier volgt een handige gids. 

Houten tegels

Houten tegels worden onderverdeeld in hardhouten en namaak houten tegels. Hardhout is een veelvoorkomende optie en wordt zeer gewaardeerd om zijn mooie uiterlijk. Namaak houten tegels zijn de nieuwste trend in vloerontwerp. Ze zijn beter bestand tegen slijtage dan hardhouten materialen. Naast waterbestendigheid kunnen ze ook bestand zijn tegen termieten.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn ook trendy tegels. Naast hun hoge duurzaamheid zijn keramische tegels bestand tegen krassen en vlekken. Daarom worden ze veel gebruikt voor het ontwerpen van badkamers en keukens. Kijk ook eens naar bijpassende vloerkleden van volero.nl. Ze zijn verkrijgbaar in talloze ontwerpen, kleuren en patronen. Een van de andere voordelen van keramische tegels is dat ze gemakkelijk schoon te maken en te installeren zijn. Daarom behoren ze tot de beste tegels voor keukenwanden.

Marmeren tegels

Marmer is een natuursteen die al eeuwenlang gebruikt wordt en bekendstaat om zijn pracht. Hoewel marmeren tegels misschien duur zijn, zijn ze een goede keuze voor het ontwerpen van wanden en vloeren in huis. Omdat het materiaal gevoelig is voor vlekken en morsen, vereist het meer onderhoud. Vaak is een sealer nodig om een beschermende laag op het oppervlak aan te brengen.

Granieten tegels

Tegels gemaakt van graniet, een natuurlijke rots, worden vaak gekozen vanwege hun luxueuze uitstraling. Ze behoren tot de veelgebruikte soorten tegels in India. De gevlekte mineralen en natuurlijke aders geven het materiaal een unieke uitstraling. Het materiaal is duurzaam en bestand tegen zuren en krassen. Ze zijn echter gevoelig voor vlekken, net als marmer.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels worden vaak beschouwd als een soort keramische tegel omdat ze vergelijkbare bestanddelen hebben. Het materiaal, vervaardigd uit dichte klei, wordt behandeld bij hogere temperaturen. Daarom zijn porseleinen tegels stevig en bestand tegen beschadigingen of extreme temperaturen. Het is om die reden vaak de eerste keuze voor buiten.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare