GASTBLOG | Waar moet je op letten bij de keuze voor woonkamertegels?

1 juli 2020

Kies je voor vloertegels in de woonkamer? Dan is het zeer belangrijk om de juiste tegelsoort te kiezen. De vloer vormt de basis en zal voor een groot deel bepalen hoe de uitstraling van de woonkamer wordt. Een tegelvloer is een vaste vloer die je er niet zomaar uithaalt als je deze zat bent. Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Zelf leggen of laten leggen?

Het zelf leggen van tegels kan kostenbesparend zijn. Alleen doe dit niet als je nog nooit tegels hebt gelegd. Het is namelijk wel een woonkamervloer, de belangrijkste vloer in huis. Wanneer je de vloer door een professional laat leggen, dan krijg je garantie op de werkzaamheden en weet je ook zeker dat de vloer goed is gelegd. Bovendien, bij het laten leggen van de vloer hoef je niet te slepen met de tegels. Vooral bij veel tegels, dan kun je ze niet zomaar in je auto vervoeren. De auto zal veel te zwaar belast worden, met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de autoverzekering, mocht er iets gebeuren. Het zelf leggen van de vloer moet je dus alleen doen als je hier veel ervaring mee hebt en voor degelijk en veilig (verzekerd) vervoer kunt zorgen.

waar opletten woonkamertegels

Kleine of grote vloertegels

Vloertegels zijn verkrijgbaar in vele formaten. Of je kiest voor grote of kleine tegels, is vooral afhankelijk van je eigen smaak, maar ook van de grootte van de woonkamer. Onder grote tegels worden tegels vanaf 60×60 cm en groter verstaan. De afmeting 60×60 cm is een mooie afmeting die zowel geschikt is voor kleine en grote woonkamers. Hoe groter de woonkamer is, des te groter de tegels waaruit je kiest. Een grote tegel in een kleine woonkamer zal minder geschikt zijn, omdat je dan de meeste tegels moet snijden in verband met hoeken en nissen. In een grote woonkamer hoef je dit minder te doen. Uiteraard kun je in een grote woonkamer ook voor kleine tegels kiezen. Maar houd er rekening mee dat hoe kleiner de tegels, des te meer voegen je krijgt. Voegen vergen altijd veel onderhoud om goed schoon te houden. Bij een grote woonkamer zal je dan langer over het schoonmaken doen.

Natuursteen of keramische tegels?

Voor de woonkamer zijn natuursteen tegels erg populair. Natuursteen heeft een luxe en stijlvolle uitstraling. Anderzijds zijn keramische tegels in dusdanig veel designs te verkrijgen, zodat ook hiermee een luxe uitstraling te verkrijgen is. Natuursteen blijft prachtig om te zien, maar je moet ook rekening houden met enkele nadelen die je bij keramische tegels niet hebt. Natuursteen is namelijk een gevoelige steensoort. Het is broos en krasgevoelig en mag niet met ieder soort schoonmaakmiddel gereinigd worden. Keramische tegels zijn zeer sterk, niet gevoelig voor krassen en kunnen gemakkelijk met chemische middelen gereinigd worden. Gebruik je de vloer intensief, dan zijn keramische tegels gemakkelijker. Is de uitstraling erg belangrijk voor jou? Dan zijn natuursteen tegels een goede keuze.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare