GASTBLOG | Waarom het belangrijk is om de juiste verf te kiezen voor het buitenschilderwerk

26 november 2022

Als het gaat om het schilderen van je huis, is het buitenschilderwerk vaak het meest uitdagend. Je moet rekening houden met de weersomstandigheden als je gaat verven, de juiste verf kiezen en ervoor zorgen dat het schilderwerk langdurig bestand is tegen alle weerselementen. Verf voor buitenschilderwerk is anders dan verf voor binnen omdat het zoals gezegd bestand moet zijn tegen regen, zon en wind.

In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over verf voor het buitenschilderwerk, inclusief welke verf je moet gebruiken, hoe je de juiste kleur kiest en hoe je het beste resultaat kunt behalen. Buitenschilderwerk heeft veel te verduren door de verschillende weersomstandigheden. Regen, wind, en zon kunnen allemaal een negatief effect hebben op de kwaliteit van het schilderwerk. Het is daarom belangrijk om de juiste verf te kiezen die bestand is tegen deze omstandigheden. Als je de verkeerde verf kiest, kan het schilderwerk snel afbladderen, verkleuren en er onverzorgd uitzien.

Welke verf moet je gebruiken voor buitenschilderwerk?

Bij het kiezen van verf voor buitenschilderwerk zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder een aantal tips zodat je de juiste verf kunt kiezen.

  • Kies altijd voor verf die speciaal is ontworpen voor buitenschilderwerk. Deze verf is bestand tegen de elementen en zal dan ook veel langer meegaan dan verf die voor binnen gebruik is.
  • Kies voor verf met een hoog pigmentgehalte. Dit zorgt ervoor dat de kleur beter bestand is tegen eventuele verkleuring door de zon.
  • Kies voor verf met een hoog gehalte aan bindmiddelen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak en beter bestand is tegen afbladderen.
  • Kies voor verf met een hoge glansgraad als je op zoek bent naar een extra duurzame afwerking.

Daarnaast is het van belang om de juiste kleur voor je buitenschilderwerk te kiezen, de kleur van de verf voor buitenschilderwerk kan namelijk een grote impact hebben op de uitstraling van je huis. Bedenk daarom goed welke kleur je kiest voordat je aan de slag gaat. Kies een kleur die past bij de stijl van jouw huis, als je een traditioneel huis hebt, kan een neutrale kleur zoals wit of crème goed werken. Als je een modern huis hebt, kun je misschien beter kiezen voor een felle kleur zoals geel of rood of ga eventueel voor een zwartgrijze kleur.

Gebruik duurzame verf voor het buitenschilderwerk

Verf voor buitenschilderwerk is essentieel voor het beschermen van je huis tegen de elementen. Door de juiste verf te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je schilderwerk duurzaam is en er jarenlang mooi uitziet. Vergeet niet om het oppervlak goed voor te bereiden voordat je begint met schilderen en om eventuele beschadigingen te repareren. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je schilderwerk er professioneel uitziet en langer meegaat. Vergeet niet om verf voor buitenschilderwerk te gebruiken in plaats van verf voor binnen, omdat deze beter bestand is tegen de elementen en langer meegaat.

Als je niet zeker weet welke verf je moet gebruiken voor je buitenschilderwerk, kun je altijd advies vragen aan een professionele schilder of een medewerker van de verfwinkel. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste verf voor jouw specifieke project en je adviseren over de beste manier om deze aan te brengen.

Ga voor duurzaamheid en glansbehoud

Bent u op zoek naar een hoogwaardige verf voor uw houtwerk, metaal of kunststof? Dan is bijvoorbeeld Sikkens Rubbol SB een goede keuze. Deze hoogglanzende buitenverf biedt vele voordelen ten opzichte van andere lakverven en heeft een uitstekende reputatie als het gaat om zowel kwaliteit als duurzaamheid. De verf biedt langdurige bescherming tegen krassen, stoten en weersinvloeden en zorgt voor een sterke en duurzame afwerking van uw houtwerk die er als nieuw uit blijft zien.

Als je gaat beginnen is het belangrijk dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt bij het schilderen, zoals het dragen van een veiligheidsbril en het gebruik van een ladder die stabiel en stevig staat. Door deze tips te volgen en veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je buitenschilderwerk er niet alleen mooi uitziet, maar ook dat het veilig gebeurd en duurzaam is.

Hoe breng je verf aan op buitenschilderwerk?

Als je de juiste verf hebt gekozen, is het belangrijk om te weten hoe je deze verf kunt aanbrengen om tot het beste resultaat te komen. Reinig het oppervlak grondig voordat je gaat beginnen met schilderen. Verwijder al het vuil en de losse verf met een borstel of eventueel met schuurpapier.

Repareer ook alle eventuele beschadigingen aan het oppervlak voordat je gaat beginnen met schilderen. Vul scheuren en gaten op met vulmiddel en laat het drogen voordat je start. Breng daarnaast een grondlaag aan voordat je begint met het aanbrengen van de verf. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak en dat het beter bestand is tegen de elementen. Breng de verf aan met een kwast of roller en zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt voor het beste resultaat.  Ook is het uiteraard belangrijk om de verf volledig te laten drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

Hoevaak is opnieuw schilderen nodig?

Hoe vaak je je buitenschilderwerk opnieuw schilderen moet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en de kwaliteit van de verf die je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om buitenschilderwerk eens in de vijf tot tien jaar opnieuw te schilderen. Gebruik geen verf die voor binnen gebruik is op je buitenschilderwerk, verf voor binnen is niet geschikt voor buitenschilderwerk omdat het niet bestand is tegen de elementen en snel zal afbladderen en verkleuren.

Ook wordt het afgeraden om verschillende soorten verf te gebruiken op buitenschilderwerk omdat ze niet goed op elkaar kunnen hechten en het schilderwerk er daardoor ongelijkmatig uit kan zien. Het is beter om één type verf te gebruiken voor het gehele project. Uiteindelijk bepaald met name de keuze van de verf en het volgen van de juiste stappen hoe lang je buitenschilderwerk uiteindelijk mee zal gaan.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare