GASTBLOG | Wat zijn de voordelen van LED lampen in de badkamer?

11 juni 2020

Bij het inrichten van de badkamer in je woning moet je veel keuzes maken. Zo moet je gaan bepalen wat voor douche je erin wilt laten plaatsen, maar je moet ook gaan nadenken over de muren en vloer. Soms wordt bij het interieur nog wel eens de verlichting vergeten. Dat is niet slim, want de lampen zijn erg belangrijk in de badkamer. Ze kunnen hier echt voor sfeer zorgen, wat je ook in de tuin kunt doen met behulp van tuinverlichting LED. Ook in de badkamer is het verstandig om gebruik te gaan maken van LED verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een LED tl armatuur, maar je kunt ook spotjes laten aanbrengen in deze ruimte. Hierdoor zul je de onderstaande voordelen kunnen ervaren. 

Duurzaam en milieuvriendelijk

LED lampen zijn stevig en gaan lang mee. Deze lampen kunnen onder meer hierdoor al snel een levensduur bieden van minimaal ongeveer 30 duizend uur, wat aanzienlijk meer is in vergelijking met alle soorten verlichting. Dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn, maar over het algemeen zul je wel zien dat de levensduur van een LED lamp een stuk langer is dan die van bijvoorbeeld een gloei- of halogeenlamp. Hierdoor is LED verlichting in de badkamer dus erg duurzaam, terwijl het ook nog eens milieuvriendelijk is. Zo’n lamp bevat namelijk helemaal geen lood en kwik, wat het milieuvriendelijk maakt. Daarnaast heeft de innovatie van LED verlichting de uitstoot van broeikasgassen vermindert, wat opnieuw zorgt voor de milieuvriendelijkheid van zulke lampen. 

voordelen led badkamer

Veiligheid

Eén van de belangrijkste voordelen van LED verlichting in de badkamer is de veiligheid van deze lampen. Ze maken gebruik van een lagere spanning, waardoor ze dus steviger zijn. Ook schade door water of zelfs damp zal deze lampen niet aantasten. Dit zorgt er dan ook voor dat LED verlichting een stuk veiliger is, terwijl het ook nog eens een betere beveiliging heeft dan andere soorten lampen. Dit komt namelijk doordat de LED lampen werken op een aanzienlijk lager temperatuurniveau in vergelijking met bijvoorbeeld halogeenlampen. Ook andere lichttechnologieën maken gebruik van een hoger temperatuurniveau. Hierdoor is het risico op branden door oververhitting bij LED verlichting vele malen kleiner dan bij andere lampen.

Geldbesparing

Dit zijn nog niet eens alle voordelen van LED lampen in de badkamer, want ze zorgen er ook nog eens voor dat je geld kunt besparen. Dit komt doordat LED verlichting minder energie verbruikt dan andere soorten lampen, dus op deze manier is het heel simpel mogelijk om geld te besparen op je energierekening. Over het algemeen zul je een besparing van maar liefst 50 tot 80 procent zien op de energiekosten wanneer de LED verlichting echt is ingesteld, al hangt dat ook van je eigen verbruik af. Zoals eerder al genoemd is, zijn LED lampen bovendien zeer duurzaam. Hierdoor kun je ook geld besparen aangezien je ze minder vaak hoeft te vervangen. Qua aankoop zijn ze overigens meestal wel wat duurder dan andere lampen, maar dat is het zeker waard. 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare