GASTBLOG | Welk zonnescherm kopen?

4 mei 2021

Zonlicht is heerlijk, zeker na een bewolkte winter. Als je merkt dat het lentezonnetje weer doorbreekt dan sta je natuurlijk te popelen om de tuin in te richten op het buitenleven. Wordt dit het jaar dat er een zonnescherm aan de gevel komt? Dan moet je zeker even deze pagina lezen.

Welk zonnescherm past bij jou?

Uiteraard is het van belang om te bepalen welk scherm past aan de gevel of past bij jouw besteedbaar budget. Maar uiteindelijk moet je een zonnescherm kopen dat past bij jouw wensen. Het zou namelijk jammer zijn als je een keuze maakt op basis van advertenties of aanbevelingen van vrienden terwijl deze oplossing niet de juiste is voor je eigen situatie. Kijk daarom eerst naar de verwachtingen die er zijn, waar je eigenlijk een zonnescherm voor wilt kopen.

Wat verwacht je van een zonnescherm?

Een zonnescherm moet je beschermen tegen de zon, tot zover is het duidelijk. Maar wil je bijvoorbeeld dat het materiaal nog een beetje licht door laat schijnen of moet het echt een verduisterend scherm zijn? Moet het een scherm zijn die met gemak vele buien kan overleven of wordt het zonnescherm alleen gebruikt als het een zonnige dag is? De bediening is ook van belang. Als je dikke spierballen nodig hebt om het scherm in beweging te krijgen dan geniet je natuurlijk een stuk minder van het ‘buitenleven’. Het zal hoe dan ook een flinke uitgave zijn, wees kritisch en maak weloverwogen keuzes.

Is een elektrisch zonnescherm beter?

Meer comfort en luxe is meestal beter, dat geldt ook zeker voor elektrische zonneschermen. Eigenlijk is het enige verschil met andere zonneschermen dat het handmatige systeem is vervangen door een krachtige motor die haast onzichtbaar in het systeem is verwerkt. De keuze voor een specifiek merk of type zonnescherm blijft nagenoeg hetzelfde omdat het motorsysteem een additionele voorziening betreft. Als je op de website van Somfy België kijkt dan zie je direct hoe dit werkt en wat er mogelijk is.

De kwaliteit van het scherm wordt niet direct beter door automatisering, het kan wel van invloed zijn op de levensduur. Een gemotoriseerd systeem werkt altijd op dezelfde wijze met dezelfde kracht en snelheid. Dit betekent minder slijtage van het geheel. Daarnaast kun je bij regen of harde wind het zonnescherm automatisch laten sluiten wat extra zekerheid biedt. Je hoeft hier niet eens voor thuis te blijven. Bedien het systeem met een app, dit werkt ook buitenshuis. Of plaats slimme sensoren die licht of wind kunnen detecteren.

Zonnescherm of een overkapping?

Er zijn pluspunten bij zonneschermen te noemen en bij overkappingen. Zo is een zonnescherm in- en uit te klappen, een overkapping is een permanent bouwwerk. Overkappingen zijn daarentegen steviger omdat ze doorgaans steunpilaren hebben en niet vrij aan de gevel hangen. Een combinatie van een vast frame met een beweegbaar scherm is overigens ook een optie. In dat geval is er in plaats van een vast dak een scherm dat je via een afstandsbediening of app kunt bedienen. Dat biedt uiteraard extra luxe zoals je in een 5-sterren resort zou verwachten.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare