GASTBLOG | Welke tuintegels leg je onder je tuinmeubelen?

11 augustus 2022

Bij het inrichten van je tuin kan je helemaal bij het begin beginnen en de hele tuin strippen tot je een leeg canvas hebt. Wanneer je dit doet is er natuurlijk enorm veel waar je rekening mee moet houden. Waaronder ook welke tuintegels je gaat gebruiken. Vooral als je ook tuinmeubilair neemt en deze op de tegels zet.

Beginnen bij het begin

Als je een leeg canvas hebt zal je allereerst moeten beslissen hoe je het vloeroppervlak van je tuin indeelt. Ga je alles betegelen of wil je ook gras? Stippel je een pad door de tuin uit en heb je een speelhoek voor de kinderen en een loungehoek? Kijk wat je wilt in je tuin nog voordat je begint met het kopen van tuintegels of tuinmeubilair. Het is enorm belangrijk om de functionaliteit van je tuin optimaal te benutten. Zo zorg je er namelijk voor dat je altijd van je tuin kan genieten!

Het kiezen van de juiste tegels

Wanneer het dan eindelijk tijd is om de juiste tegels te kiezen is er enorm veel aanbod en zal je misschien niet weten wat de juiste keuze is. Welke tuintegels je kiest ligt voornamelijk aan je eigen smaak en persoonlijke voorkeur. Wel kunnen we je een aantal voordelen vertellen van een aantal tegels. Ga je bijvoorbeeld voor grote tegels dan zijn deze ideaal voor het onderhouden van je tuin. Bij kleinere tegels zal er namelijk meer plek zijn voor onkruid. Omdat het oppervlak van grote tegels groter is zal er minder ruimte zijn voor onkruid. Verder kan je ook voor tegels kiezen die een glad oppervlak hebben of tegels die juist veel textuur hebben. Ieder heeft zo z’n voor en nadelen. Bij tegels met textuur zal je meer grip hebben en is de kans dat iemand uitglijd over de tegels aanzienlijk kleiner dan bij tegels met een glad oppervlak. Echter zal iemand die valt op tegels met textuur er een goede schaafwond aan overhouden. Bij tegels met een glad oppervlak zal een schaafwond niet zo snel voorkomen.

Verder zijn tegels met een glad oppervlak makkelijker schoon te maken vooral als je aan de tuintafels zit voor het avondeten en een van de kinderen zijn spagetti laat vallen. Tegels met veel textuur zijn moeilijker schoon te maken.

Onderhoud je tuintegels ook

Wat voornamelijk belangrijk is, is het onderhoud van je tuin. Dit geldt dus ook voor je tuintegels. Eerder hebben we het al gehad over het onkruid dat kan ontstaan tussen de tuintegels. Haal geregeld het onkruid tussen de tegels uit, zodat deze de tegels niet beschadigd. Ook kan je met een hoge drukreiniger de tegels schoonmaken. Na een heel jaar kan het namelijk voorkomen dat er aanslag op de tegels zit.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare