GASTBLOG | Woningontruiming: dit kan een ontruimingsbedrijf allemaal voor je betekenen 

9 september 2023

Soms is het niet mogelijk om een woning zelf te ontruimen, door fysieke beperkingen, emotionele bezwaren of simpelweg tijdgebrek. Woningontruiming Arnhem via woningontruiming-garant.nl garandeert dat de klus overgelaten wordt aan professionals die effectief en discreet de ontruiming op zich nemen, zodat de woning snel opgeleverd kan worden. Ook kunnen zij eventuele werkzaamheden doen en reparaties verrichten, zodat bijvoorbeeld de betegeling ook na de ontruiming er nog mooi bijstaat. Wat doet het ontruimingsbedrijf precies, en op welke manieren kunnen ze helpen? 

Ontruimen 

Bij een ontruiming wordt de inboedel weggevoerd. Daarbij kunnen er verschillende dingen gebeuren met de spullen: ze kunnen opgekocht of weggeven worden, of naar een opslagruimte gebracht worden. Wat met de specifieke spullen moet gebeuren, wordt van tevoren besproken tijdens een inventarisatie van het huis. De ontruiming van een woning kan voor meerdere uitdagingen zorgen. Bij een onverwachte verhuizing kan het voorkomen dat een volle woning die in geen jaren onderhouden is, achterblijft. Een ontruimingsbedrijf zal ook deze zwaardere klussen niet schromen, en ervoor zorgen dat de woning tot de originele staat teruggebracht wordt.

Opruimen

Een woning ontruimen in Arnhem is slechts een klein deel van wat een ontruimingsbedrijf doet. Ook hulp bij de opruiming is een mogelijkheid, bijvoorbeeld wanneer er zoveel spullen zijn dat je niet meer weet waar je moet beginnen. De ontruimers kunnen helpen bij het organiseren en opruimen van het huis. Is er bij het opruimen waardevolle inboedel waar niks meer mee gedaan wordt, dan taxeert de woningontruimer de waarde van deze inboedel. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kosten. 

Schoonmaken en repareren 

Na het ontruimen van de woning kan het ontruimingsbedrijf zorgen dat er schoongemaakt wordt, zodat de woning bezemschoon is voor de oplevering. Maar ook andere werkzaamheden kunnen aan het bedrijf worden overgelaten. Zo moet een huurhuis vaak zonder vloer opgeleverd worden. De ontruimers kunnen dit regelen, zelfs als de vloer verlijmd is. Ook andere reparatiewerkzaamheden, zoals het dichten van gaten of het herstellen van beschadigingen aan tegels, kunnen aan de woningontruimer overgelaten worden. Na het repareren en schoonmaken is de woning klaar voor de oplevering. 

Opleveren

Voor wie niet in staat is om de oplevering of overdracht te doen, is het mogelijk om ook dat uit te besteden aan de ontruimers. Zij gaan met de verhuurder de woning langs, en gaan alle punten na. Daarna leveren zij de sleutel in. Dit is handig voor wie geen tijd kan vrijmaken, of niet in de buurt woont van het op te leveren huis. Op deze wijze zorgen de ontruimers ervoor dat je tot het laatste moment ontzorgt wordt. 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare