GASTBLOG | Zo maak je van je badkamer een rustmomentje

28 mei 2020

Je badkamer is meer dan een ruimte waar je kunt douchen of je tandenpoetst. Het is jouw rustmoment in je huis waar je de dag opstart en afsluit. Of waar je tussendoor, na inspannende werkzaamheden, weer op kunt laden. Waar je over dingen na kunt denken, even alleen kunt zijn.

In je badkamer rust brengen, is dus net zo belangrijk als het functioneel inrichten. Met deze tips organiseer je een badkamer die praktisch is, maar ook mooi en waar je altijd tot rust kunt komen.

De basis

Voor de basis kies je in je badkamer het liefst voor keramische tegels. Deze zijn duurzaam, mooi maar ook hygiënisch en dus makkelijk schoon te houden. Kies het liefst voor rustige kleuren waarbij de vloer en wanden op elkaar afgestemd zijn. Hoewel kleuren smaak gebonden zijn, geven grijs, bruin- en aardetinten rust. Afgewisseld met diverse wittinten creëer je een wat warmere of juist wat frissere look.

Opbergen

Hoewel je je badkamer dus graag zo rustig mogelijk wil houden, zijn er toch heel wat artikelen die een plekje moeten krijgen. Denk aan shampooflessen, tandenborstels, crèmes en andere toiletartikelen. Het opbergen hiervan doe je het liefst in een dichte kast. Een kast waarbij je dichte en open vakken combineert kan heel decoratief zijn. Let er dan alleen wel op dat de openvakken niet rommelig worden. Gebruik ze voor een mooi beeldje, je mooie parfumflessen of zet er een kleine opbergmand in waar je alle kleine tubetjes en dergelijk in kwijt kunt.

Wil je een gezellige maar wel rustige sfeer, dan zijn rieten manden ook erg geschikt. Je kunt de manden gebruiken als wasmand maar ook als opbergmand. Gebruik grote manden die je dicht kunt doen voor het opbergen van je handdoeken en kleine mandjes in een open kast voor kleine potjes en tubes of zeepjes. Ook een mand waarin je het toiletpapier doet is praktisch en decoratief. Het is snel bijvullen, staat gezellig en je kan er een hele voordeelverpakking in kwijt zonder dat het rommelig of als heel veel oogt.

Wanddecoratie

In veel badkamers zie je alleen tegels tegen de wand. Dat is eigenlijk jammer want ook in een badkamer kan het toevoegen van wanddecoratie extra sfeer geven. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dit met zorg doet omdat niet alle wanddecoratie geschikt is en tegen vocht kan. De populaire wandcirkels zijn een voorbeeld van een geschikte badkamer muurdecoratie.

Wandcirkels zijn namelijk gemaakt van kunststof en daardoor prima geschikt voor natte ruimtes zoals je badkamer. Door het toevoegen van een wandcirkel kun je eenvoudig een sfeer creëren. Kies je voor een vergezicht, dan krijg je het gevoel van een extra rond raam in de ruimte. Bloemen geven je een warmere sfeer en kunnen de kleuren van de tegels of handdoeken extra accentueren.

badkamer rustmomentje

Bij de tijd

Hoewel je in de badkamer tot rust wil komen, kan het fijn zijn om te weten hoe laat het is. Zeker als je onder de douche nog wel eens de tijd vergeet. Een klok kan decoratief zijn en je extra rust geven. Let er wel op dat de klok tegen de vochtige atmosfeer kan en geen tikkend geluid maakt dat je kan afleiden.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare