GASTBLOG | Zo tegel jij jouw badkamer als een pro

12 januari 2022

Ben jij van plan om binnenkort jouw badkamer te gaan renoveren? Dan kan het zijn dat jij jouw badkamer opnieuw wilt gaan tegelen. In deze blog leggen wij jou uit hoe je dit stap voor stap het beste kunt aanpakken. Benieuwd naar de stappen? Lees dan snel verder!

Look & feel

De eerste stap is het bepalen van de look & feel van jouw badkamer. Wil jij bijvoorbeeld een chique zwarte uitstraling of liever een zachtere, wit gekleurde badkamer? De tegels hebben namelijk een grote invloed op de uitstraling van jouw badkamer. Laat je inspireren in speciale winkels en vraag waar nodig advies aan een specialist. Het zou zonde zijn als de tegels niet de uitstraling hebben die jij voor ogen hebt.

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is natuurlijk al het halve werk. Nadat jij jouw perfecte tegels hebt uitgezocht is het tijd om de rest voor te bereiden. Bestel voldoende tegels, en hou er rekening mee dat er eventueel een tegel zal sneuvelen. Heb jij iets te enthousiast tegels ingeslagen? Dat is geen probleem, het is zelfs verstandig om ze op voorraad te houden. Als er ooit een tegel sneuvelt kun je deze namelijk vervangen.

Let’s get it started!

Het eerste wat je wilt doen, is het klaar maken van de ondergrond. Deze moet namelijk goed vlak zijn voor je de tegels aanbrengt. Daarna kun je beginnen met het tegelen zelf. Maak hiervan gebruik van een waterpas voor strak resultaat. Voor het vastplakken van de tegels kun je het beste gebruik maken van een stevige tegellijm. Die kun je aanbrengen door middel van een lijmkam. Zorg ervoor dat er verspreid over de hele tegel voldoende lijm wordt aangebracht.

Wij raden iedereen aan om in een van de hoeken te beginnen met het tegelen, en vervolgens opzij te werken. De eerste rij tegels geplaatst? Controleer de rij meteen met een waterpas. Ben je tevreden over de eerste rij, dan kun je de rij erboven plaatsen. Voor het voegen van de tegels is het verstandig om voegkruisjes te gebruiken, dan ben jij ervan verzekerd dat je voldoende ruimte hebt voor het voegen.

Laatste stappen

Heb jij alle tegels aangebracht? Dan kun jij beginnen met de laatste stappen. Zorg dat de voegen goed worden gevuld met voegsel. Denk hierbij ook na over de gewenste kleur van de voegen. Ga uiteindelijk met sanitairkit langs de randen die je nog moet kitten. Zo krijg jij minder kans op schimmels bij jouw kitrand.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare