Woonkamer tegels: de trends van 2022

25 juni 2022

De mooie woonkamer tegeltrends van 2022, wij zijn er weer ingedoken. De woonkamer, een centrale plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Het kiezen van een mooie woonkamer tegel die past bij het interieur is daarom erg belangrijk voor de sfeer die je wilt creëren. Met meubels en woonaccessoires wil je natuurlijk mee gaan met de nieuwste trends en je huis mooi en up to date aankleden, maar ook op het gebied van woonkamer tegels zijn er natuurlijk een aantal trends.

In deze blog gaan we het daarom hebben over de woonkamer tegeltrends van 2022, zodat jij alvast inspiratie kunt opdoen, wanneer je opzoek bent naar een woonkamer tegel. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder.

Keramische houtlook tegels

Een keramisch parket, ook wel de houtlook tegels genoemd zijn zeer populaire tegels. Eigenlijk één van de populairste vloeren op dit moment. Een keramisch parket met een houtlook uitstraling is een gouden combinatie. De vloer heeft namelijk de uitstraling van hout en de voordelen van keramiek. Keramisch parket wordt 1 op 1 nagemaakt van een echte houten vloer en biedt vele esthetische en praktische designoplossingen.

Bij een echte houten vloer kunnen er vlekvorming, slijtage of verkleuring ontstaan. Bij een keramische houtlook vloer is dat natuurlijk niet het geval. Je krijg dus wel de voordelen, maar niet de nadelen. Ook is deze woonkamer tegel trend in 2022 een hele goed combinatie met vloerverwarming. De overdracht van warmte is namelijk 100% dus koude voeten zijn verleden tijd. Met deze tegels haal je dus de warme sfeer in huis en profiteer je tegelijkertijd van de voordelen die keramische tegels bieden.

Industriële metallic tegels

Een industriële look is niet alleen een populaire stijl en trend wat betreft inrichting, maar ook op het gebied van tegels. Deze tegels zijn daarom ook een blijvende trend van de afgelopen jaren en ook in 2022 zou deze woonkamer tegel trend zeker toegepast worden. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten. Roestkleuren zijn vooral populair. Metallook of metallic tegels maken elke woonkamer bijzonder. Ze zijn namelijk een echte eyecatcher.

Onder industriële tegels kunnen ook de betonlook tegels vallen. Deze tegels lenen zich namelijk gemakkelijk en voor een modern, strak of industrieel interieur. De uitstraling van de tegels zorgt ervoor dat het net lijkt alsof de tegels van cement of beton zijn gemaakt, maar dat is niet het geval. Ze zijn namelijk keramisch. Zo profiteer je dus van de voordelen die keramische tegels te bieden hebben.

 • Aparici metallic green-60x60 cm metallic tegels-Vlagsma tegelwalhalla
  Aparici Metallic Green 60×60
  € 54.95 incl. BTW per m2
 • Herberia oxid-metal-vloertegel-Vlagsma tegelwalhalla
  Herberia Oxid Copper 60×60
  € 29.95 incl. BTW per m2
 • Cifre nexus pearl-60x60-betonlook-Vlagsma tegelwalhalla
  Cifre Nexus Pearl 60×60
  € 29.95 incl. BTW per m2

Een zeshoekige tegel

Deze tegel heeft een prachtige uitstraling. Een zeshoekige tegel wordt ook wel hexagontegel genoemd. Het patroon heeft wat weg van een honingraat vanwege dezelfde zeshoekige cellen die in bijenkast te vinden zijn. Dit geeft de tegels een natuurlijk patroon en daarmee uitstraling. Deze hexagon tegels passen goed in combinatie met materiaal dat aarde tinten bevat en ook in ruimtes waar echt geleefd wordt. Hierdoor hoort de zeshoekige tegel ook zeker thuis bij de woonkamer trends van 2022. Met name vanwege het natuurlijke karakter van hexagon, leent deze tegel zich erg goed om te kiezen voor de woonkamer en bij je interieur.

Marmertegel: een luxe uitstraling

De marmer tegels zijn ook in 2022 nog niet weg te denken. Naast dat ze veel toegepast worden als badkamertegel zijn ze ook erg geschikt voor in de woonkamer dankzij de luxe uitstraling die de tegel heeft. Een echte marmeren vloer kent wel enige nadelen ten opzichte van een keramisch marmer tegel. Je kunt dan de uitstraling van een echte marmeren tegel wel uiten, alleen van de voordelen profiteren die een keramische tegel biedt. De tegels zijn verkrijgbaar in een matte of gepolijste hoogglans uitvoering.

Marmerlook tegels woonkamer

Portugese tegels worden steeds populairder

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van een Portugese tegel in de woonkamer. Wij begrijpen heel goed waarom deze tegel steeds populairder worden en daarom ook zeker horen bij de woonkamer tegel trens van 2022. De tegels zijn namelijk een echte sfeermaker in iedere ruimte, dus ook zeker in de woonkamer. Met patronen in warme tinten krijg je een mediterrane uitstraling. Voor een zwart-wit patroon als Portugese tegel kun je bijvoorbeeld weer een mooie modern-klassieke sfeer creëren. De mogelijkheden van deze tegel zijn eindeloos.

Portugese woonkamer tegels

Ga voor XXL tegels

Tot slot de XXL tegels. Ook deze horen zeker bij de woonkamer tegeltrends van 2022. Het is een opkomende trend dat tegels steeds groter worden. Als je bijvoorbeeld een rustig geheel wilt creëren dan zorgen grote vloertegels daar voor. XXL tegels geven een bepaalde rust plus een ander voordeel is dat er minder gevoegd hoef te worden. Hierdoor zijn er dus ook weer minder voeglijnen en een ruimte lijkt daardoor opener plus het geeft een luxe uitstraling.

Voor welke woonkamer tegeltrend in 2022 ga jij?

Nu je weet welke verschillende soorten tegeltrends er zijn in 2022 heb jij alvast genoeg inspiratie. Het is belangrijk om te kijken naar tegels die passen bij je persoonlijke voorkeur, maar natuurlijk speelt de inrichting van je woonkamer ook een belangrijke rol bij het maken van een keus. Wanneer je dat allemaal duidelijk voor ogen hebt wordt het kiezen van een tegel geen lastig karwei.

Als je er echt niet uitkomt, dan kun je ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen en/of adviseren je graag persoonlijk verder.

Bericht delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Actueel van Vlagsma

Lees meer over: Economische gevolgen van de Oekraïense oorlog voor de keramische tegelindustrie
Gevolgen Oekraïense oorlog op keramische tegels

Nieuw!

Economische gevolgen van de Oekraïense oorlog voor de keramische tegelindustrie