5 Tips voor het kiezen van de mooiste tegels in jouw woonkamer

9 februari 2023

Een laminaat of toch liever plavuizen op de vloer? En een behangetje of een keramische wandtegel? Met mooie tegels in je woonkamer creëer je een aangename en sfeervolle ruimte waar je je echt thuis kunt voelen. En omdat de mogelijkheden voor het kiezen van een tegelontwerp haast oneindig lijken, kom je tot een interieur dat volledig bij je past. Waar let je op bij het kiezen van de mooiste tegel voor in jouw woonkamer? Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Natuurlijke uitstraling

Haal je het liefst zoveel mogelijk natuurlijke materialen en kleuren in huis? Hout, steen en wol vind je gegarandeerd terug in je woonkamer en het liefst staat het huis vol met groen. De natuurlijke uitstraling van hout of steen kun je ook op de vloer aanbrengen door houtlook tegels of betonlook tegels te gebruiken. Qua uiterlijk zie je geen verschil met bijvoorbeeld echt hout, alleen het schoonmaken en onderhouden gaat je een stuk gemakkelijker af.

2. Opvallende knalkleur

Liever opvallen met een felle kleur op de muur? Een mooie tegel voor in je woonkamer is de kleurrijke design tegel. Hiermee maak je een echte statement waar je niet op uitgekeken raakt. Kies voor een stukje muur dat je wilt betegelen met dit opvallende ontwerp en kies daarbij voor mooie kleuren die ook terugkomen in de rest van de ruimte. Heb je een schouw of houtkacheltje? Hoe leuk is het om die te laten opvallen met hulp van een stijlvolle design tegel?

3. Subtiele combinaties

Wil je de rust bewaren in de woonkamer, maak dan subtiele combinaties door te kiezen voor kleuren die goed bij elkaar passen. Daarbij hoef je niet voor knalkleuren te kiezen. Mooie tegels net een ton sur ton (kleurtonen die bij elkaar horen) kleurcombinatie zorgen voor een rustig en warm geheel. Kies bijvoorbeeld voor een handvorm wandtegel in een lichte kleur die mooi past bij een chique marmerlook tegel op de vloer.

4. Grote contrasten

Wordt het toch uitpakken met mooie en opvallende tegels voor in de woonkamer? Dan is het heel interessant om grote contrasten aan te brengen. Dat creëert spanning en zorgt ervoor dat je niet uitgekeken raakt op het interieur. Contrasten kunnen op allerlei manieren toegepast worden, denk aan licht tegenover donker of klein tegenover groot. Wil je kleurcontrasten creëren, dan bereik je dat met de volgende combinaties die in de kleurencirkel recht tegenover elkaar staan:

  • Blauw tegenover oranje
  • Rood tegenover groen
  • Geel tegenover paars
Kleurencirkel

5. Unieke vormen

Andere tegels voor in de woonkamer zijn mooi vanwege hun unieke vorm en patroon. Door te kiezen voor een visschub tegel of een hexagon tegel waarmee je een stuk van de wand bekleedt, creëer je een ontzettend stijlvolle en opvallende blikvanger. Of breng een visgraatpatroon aan op de wand. Het zigzaggend effect zorgt ervoor dat de ruimte optisch in beweging komt.

Visschub tegel in woonkamer

De mooiste tegels bij Vlagsma Tegelwalhalla

Op zoek naar de mooiste tegels voor in je woonkamer maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze 5 tips helpen je op weg om een richting te kiezen in de kleuren, patronen en ontwerpen die bij jou in de smaak vallen. Ga je voor opvallende kleuren en contrasten of houd je het bij een rustig en zacht geheel? De mooiste tegels vind je in ons assortiment. Bovendien helpen we je graag met extra advies bij het maken van je keuze. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare