Afdichting en primers

Waarom afdichten?

Voordat je begint met tegels plakken in een badkamer, is het zeer verstandig om het natte gedeelte in de badkamer te voorzien van kimband en kimpasta. Dit zogeheten afdichten zorgt er voor dat er geen water in de ondergrond kan komen. Zorg er daarom voor dat alle naden en aansluitingen tussen wand en vloer in de douche ruimte waterdicht zijn afgewerkt. Na het plaatsen en afvoegen van de tegels kunnen de hoeken worden afgekit.

Wat zijn primers?

We kunnen de primers verdelen in twee soorten; primers voor niet zuigende ondergronden en primers voor zuigende ondergronden.

Voor niet zuigende ondergronden (tegels, plaatwerk, gesausde wanden) adviseren wij het product HPS673. Het product fungeert als een hechtbrug tussen de ondergrond en de lijm.

Voor zuigende ondergronden (gipswanden, cementwanden, plaatwerk) adviseren wij het product GD749. Dit product zorgt er voor dat de lijm niet onmiddellijk in de ondergrond trekt en daardoor geen kans heeft om te hechten.


Weergave van 1–12 van 13 resultaten

  1. Home »
  2. Keramische tegels »
  3. Tegel benodigdheden »
  4. Afdichting en primers

Klanten beoordelen Vlagsma Tegelwalhalla met 9.1 van de 10. Gebaseerd op 262 ervaringen. Bekijk hier onze 262 beoordelingen via The Feedback Company