1. Home »
  2. Fabrieken »
  3. Flaminia

Ceramica Flaminia

Het tegelmerk Ceramica Flaminia loopt voorop wat betreft kwaliteit innovatie en design. Toen in 1945 de arbeiders van de Civita Castellana keramische industrie gingen staken over betere salarissen, besloten 23 jonge arbeiders een eigen bedrijf op te richten. Met hard werken en de onverdeelde inzet kwam een droom tot werkelijkheid. Ze richtten Ceramica Flaminia op. In 1955 begonnen ze met de productie van sanitair en daar kwamen ook de tegels bij.

Meer weten over de tegels van Flaminia en het merk? Klik dan hier om verder te lezen.

Populaire Flaminia tegels

Over Ceramica Flaminia

In begin van de jaren 90 realiseerde het bedrijf zich dat ze van koers moesten veranderen. Roberto Palomba nam de ‘’art direction’’ op zich en samen met Ludovica Serafini gingen ze nieuwe producten ontwerpen. Ze besloten te focussen op het ontwerpen van een productlijn voor het renoveren van een badkamer. Hierdoor ontstond een populaire wastafel, genaamd de Acquagrande wastafel. Ook werd er de focus gelegd op een nieuwe ontwerplijn die werden toegepast aan de producten. Hierbij kwamen de keramische badkamertegels ook bij aan te pas.

logo flaminia ceramica
Ook tijdens de crisis die er in 2008 was bleef Ceramica Flaminia zoeken naar nieuwe technische en stijlvolle oplossingen voor de keramische producten. Samenwerkingen met de beroemde Italiaanse ontwerpers Alessandro Mendini en Paola Navone zorgde voor mooie resultaten. Met Nendo studio en Jasper Morrison werden ook samenwerkingen mee uitgevoerd. Een bewijs dat het merk Flaminia nog steeds actief zal zijn in het produceren van nieuwe producten en tegels.

Ceramica Flaminia tegels kopen bij Vlagsma Tegelwalhalla

Op zoek naar kwalitatieve In Italië geproduceerde tegels? Dan zijn de tegels van Ceramica Flaminia echt iets voor jou. Het assortiment van Flaminia bestaat uit verschillende keramische tegels met ieder hun eigen stijl. De tegels bieden jouw badkamer net dat stukje extra aandacht dat het verdiend. Door de hoogwaardige kwaliteit dat het merk biedt zullen de tegels ook lang mee gaan. Hierdoor kun jij langer genieten van mooie en kwalitatieve badkamertegels.

Ook vind je diverse Ceramica Flaminia actietegels, waardoor jij tegels voor een zacht prijsje kunt kopen. De speciaal geselecteerde actietegels bieden wij gedurende het hele jaar zeer voordelig aan. Een gedeelte van die tegels hebben wij op voorraad en een andere gedeelte is op bestelling.

Heb je een vraag over de (actie)tegels van Ceramica Flaminia? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.iDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare