De zomer in huis met zomerse tegels voor jouw interieur

16 mei 2023

De zomer is in aantocht en je kijkt er al maanden naar uit lekker naar buiten te gaan. Met het stijgen van de temperaturen gooi je het liefst meteen de deuren naar je tuin wagenwijd open. Het buitenleven is weer begonnen en iedere vrije moment benut je om van de zomer te genieten. Ook binnenshuis kun je van deze periode van het jaar genieten. Haal met een paar creatieve aanpassingen de zomer naar binnen. Onder andere door te kiezen voor zomerse tegels die je binnen aanbrengt. In deze blog vind je inspirerende ideeën die je helpen van je interieur een zomers vakantieoord te maken.

Warme en vrolijke kleuren

Houd je van kleur, dan heb je met het kiezen van vrolijke en kleurrijke tegels de mogelijkheid je huis zomers in te richten. Breng gekleurde tegels aan op de keukenwand of in het toilet en voel hoe het interieur meteen een warme uitstraling krijg. Ga je voor uitgesproken kleuren, houd dan ook rekening met andere elementen in de ruimte, zoals de kleur van de geverfde wand, de vloer en je meubilair. Je kunt daarbij kiezen voor opvallende contrasten die ervoor zorgen dat de gekleurde tegels goed naar voren komen of juist voor een ton sur ton kleurcombinatie, waarbij de gekleurde tegel prachtig blendt in een geheel van warme en zomerse kleuren.

Mediterrane tegelpatronen

Wil je het gevoel hebben dat je je onder de Portugese zon begeeft? Met een aantal simpele aanpassingen in je interieur kun je al een mediterrane uitstraling creëren die doet lijken alsof je altijd op vakantie bent. In je zoektocht naar tegels kun je bijvoorbeeld kiezen voor vrolijke patronen die je vast herkent uit mediterrane interieurs. De Portugese en Marokkaanse tegels brengen je meteen naar verre zomerse oorden waar je het gevoel van warmte en vrijheid kunt ervaren. Of je nu kiest voor tegelpatronen met uitgesproken kleuren of voor kleurcombinaties in rustige tinten, haast automatisch haalt het levendige patroon de zomer van buiten naar binnen. Dat gevoel wordt nog eens versterkt als je een woning met veel raampartijen hebt die ervoor zorgen dat de zon een groot deel van de dag je huis in schijnt.

Zandkleuren en aardse tinten

Om de zomer in huis te halen, kun je de keuze maken voor bonte kleuren en speelse mediterrane patronen. Maar het kan ook heel anders. Het zomerse strandgevoel kun je bijvoorbeeld creëren door natuurlijke en aardse tinten als basis te nemen voor je interieur. Wat dacht je van prachtige landelijke vloertegels of plavuizen in een warme aardse kleur. Het is een simpele manier om een buitengevoel te creëren dat je bovendien versterkt door een oase aan kamerplanten te plaatsen. Het enige dat nog ontbreekt is de zilte geur van de zee en het geluid van de golven op de achtergrond.

Chique marmertegels

Wil je een zomerse maar chique uitstraling in huis? Wat dacht je dan van de keuze voor marmerlook tegels? De uitstraling van marmer geeft een bepaalde elegantie die ervoor zorgt dat je je waant in luxe. Kies wel voor licht marmer, want de frisse tonen ervan zorgen voor een tijdloos interieur dat buiten naar binnen haalt. Denk je dat je bij de keuze voor lichte tinten een kil interieur creëert, dan heb je het mis. Ook met licht marmer of een andere lichte tegel kun je nog steeds een zomerse inrichting realiseren. De tip hierbij is dat je moet voorkomen met alleen maar wit een steriele uitstraling te krijgen. Juist door verschillende texturen en materialen samen te brengen in je tegels, meubels en accessoires, ontstaat er diepte en warmte.

Zomerse tegels van Vlagsma Tegelwalhalla

De zomer haal je in huis door te kiezen voor de zomerse tegels van Vlagsma Tegelwalhalla. Een uitgebreid assortiment met allerlei warme en verfrissende kleuren, patronen en vormen geeft je de inspiratie voor een sfeervolle en zomerse inrichting. En gaan we straks weer de donkere maanden in, dan blijft de zomer toch nog een beetje hangen in jouw vrolijke en warme interieur.

Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een nieuwe tegel voor op de vloer of aan de wand? Neem gerust contact met ons op, zodat we je uitgebreid kunnen informeren. We helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare