Hoe gekleurde tegels toe te passen in de badkamer?

7 april 2023

Op zoek naar kleur in de badkamer? Dat kun je bereiken door gekleurde tegels aan de wand of op de vloer aan te brengen. Maar hoe? Je wilt niet dat het een kleurenexplosie of een onsamenhangend geheel wordt en tegelijk wil je met kleur leven in de badkamer brengen. In deze blog vind je een paar tips die je helpen op een stijlvolle manier gekleurde tegels toe te passen in de badkamer.

Kleur op de vloer

Wil je kleur aanbrengen in de badkamer zonder overprikkeld te raken door allerlei kleurcombinaties? Je kunt voor gekleurde tegels kiezen die voor een warm en sfeervol geheel zorgen. Daarvoor hoef je geen felle en uitgesproken kleuren te gebruiken. Een mooie donkerblauwe tegel heeft een heel luxe uitstraling en kies je voor een pasteltint, dan creëer je een frisse en gezellige ruimte.

Laat je de kleur vervolgens op één plek in de badkamer terugkomen, dan behoud je de rust die je voor ogen had. Breng bijvoorbeeld een vintage tegel met een rustig patroon aan op de vloer van de badkamer. Daarmee ontstaat een fraaie en sfeervolle basis voor de rest van de badkamer.

Lambrisering met kleur

Je kunt gekleurde tegels in de badkamer toepassen door middel van een lambrisering. In dat geval bekleed je de onderste helft van de wand met tegels. Hiermee creëer je een heel mooie chique ruimte en iedere ochtend voelt het weer alsof je je in een hotel begeeft. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle design tegel met warme kleuren waarmee je dat hotel-chique gevoel weet te realiseren.

Gekleurde tegel lambrisering

Aan de lambrisering in je badkamer kun je bovendien een eigen draai geven. In plaats van een strakke horizontale lijn te creëren, kun je de rand van de lambrisering afwerken met een visschub tegel of een hexagon tegel. Dit heeft een speels effect op de sfeer in de ruimte.

Een kleurrijke douchecabine

Wil je graag knallen met een gekleurde tegel, maar wil je het tegelijk bescheiden houden? Waarom ga je dan niet voor een kleurrijke douchecabine? Dit gedeelte in de badkamer is vaak afgezonderd van de rest van de ruimte en kun je optisch kaderen met een afwijkende tegel. En als je dan wilt uitpakken met een opvallende tegel, dan is de Portugese wandtegel met een patroon heel geschikt. Deze gekleurde tegel is uitgevoerd in allerlei ontwerpen en kleuren. Dus of je nu kiest voor felle kleurcombinaties of toch iets rustiger kleurtinten, opvallen doe je hoe dan ook met het unieke patroon.

Gekleurde tegels douchecabine

Gekleurde tegels van Vlagsma Tegelwalhalla

Een gekleurde tegel toepassen in de badkamer, dat kan een spannende keuze zijn maar je mag erop vertrouwen dat het echt goed uitpakt. Zolang je voor kleuren kiest die je mooi vindt en die bij elkaar passen, kan het niet fout gaan. En door de vele opties aan patronen en ontwerpen in ons aanbod, vind je gegarandeerd een mooie combinatie aan gekleurde tegels. Twijfel je nog tussen een aantal ontwerpen of weet je niet waar je moet beginnen met kiezen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies bij jouw kleur- en tegelkeuzes.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare