Hoe kies ik de juiste badkamervloer?

2 juni 2020

Wil je een sfeervolle en functionele badkamer? Dan zijn keramische vloertegels echt onmisbaar. Het is namelijk één van de meest gebruikte materialen voor een badkamervloer. De juiste badkamervloer kiezen kan nog een opgave zijn vanwege de ruime keuze die je hebt in badkamertegels. In deze blog helpen wij jou graag een handje met de juiste badkamervloer kiezen die past bij jouw badkamer. Benieuwd? Lees hieronder dan verder!

De voordelen van keramische tegels

Keramische tegels zijn, zoals de naam al zegt tegels die zijn gemaakt van keramiek. De tegels zijn geschikt voor meerdere ruimtes in huis. Denk aan de woonkamer, als toilet tegels en natuurlijk ook als badkamertegel. Het gebruiken van keramische badkamertegels biedt meerdere voordelen, zoals:

  • Duurzaam
  • Gebruiksvriendelijk
  • Decoratief
  • Hygiënisch

De duurzaamheid van een keramische tegel is hoog, de tegel gaat jarenlang zelfs decennialang mee. Ook zijn keramische vloertegels gemakkelijk zelf te leggen zonder gebruik te hoeven maken van een professional. Een keramische tegel is decoratief. Er zijn veel verschillende patronen, kleuren en formaten. Hierdoor is de tegel niet alleen mooi, maar ook functioneel.

Tot slot zijn keramische tegels ook erg hygiënisch. Vuil kan namelijk niet in de tegel trekken. Keramische vloertegels zijn eenvoudig te reinigen en daardoor hygiënisch, waardoor het een zeer geschikte badkamer vloertegel maakt.

Hoe kies ik nu de juiste badkamervloer?

Nu je de voordelen van keramische tegels weet is het tijd om terug te komen bij de hamvraag: hoe kies ik de juiste badkamervloer? De keuze is tenslotte reuze en niet iedere badkamerruimte is hetzelfde. Iedereen heeft een eigen smaak en over smaak valt niet te twisten. De één houdt van klassiek, de ander van modern of juist industrieel. Toch zijn er een aantal criteria die je helpen tot het maken van een verantwoorde keuze. Deze punten lees je hieronder.

Donkere tinten absorberen licht, waardoor een ruimte optisch een stuk kleiner kan lijken. Lichte tinten doen precies het tegenovergestelde, zij weerkaatsen licht waardoor een ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Een belangrijk punt voor het kiezen van de juiste badkamervloer. In een vochtige ruimte zoals de badkamer kun je het beste gebruik maken van tegels met een hoge slipweerstand. Deze wordt aangegeven door de letter R, gevolgd door een cijfer tussen 9 en 13. Hoe hoger de R-waarde, hoe minder kans op slippen.

Juiste badkamervloer kiezen

Op een zwart of wit egale vloertegel zie je de meeste viezigheid. Hou hier rekening mee met je keuze als je niet houdt van dagelijks schoonmaken. Behalve de kleur heeft ook het formaat invloed op het ruimtelijk effect. Een grote vloertegel heeft minder voegen, wat weer voor rust zorgt waardoor je badkamer groter lijkt. Een kleine tegel heeft meer voegen wat voor onrust zorgt waardoor je badkamer kleiner lijkt.

Verschillende stijlen badkamertegels

Je hebt vast een bepaalde stijl voor ogen die past bij je droom badkamer. Bij een rustieke landelijke badkamer horen wat kleinere knussere tegels. Een voorbeeld hiervan zijn de getrommelde vloertegels. Bij een moderne badkamer zie je vaak groot formaat vloertegels met zo min mogelijk voegen. Gerectificeerde betonlook of metal look vloertegels zijn hier een prachtig voorbeeld van.

Bij een mediterrane sfeer horen kleurrijke vloertegels en patroontegels. Hieronder vallen de Portugese tegels. Industriële tegels zijn functioneel, aanwezig en vooral erg praktisch. De badkamer is grof en mannelijk. De vloertegels zijn donker van kleur. Natuursteen look vloertegels waarbij het gemak van een keramische tegel wordt gecombineerd met de uitstraling van een natuurstenen vloer.

Nog een aantal praktische tips voor het kiezen van de juiste badkamervloer

Nu je weet waar je op moet letten voor het kiezen van de juiste badkamervloer hebben we ook nog een aantal praktische tips voor je. Wil je de kans op lekkage verkleinen? Kies dan voor een grote vloertegel. Bij een grote vloertegel zijn er minder voegen, waardoor de kans op lekkage kleiner wordt. Maak de badkamervloer ook altijd droog na het douchen. In water zit kalk wat weer voor vlekken en kalkaanslag kan zorgen. Een waterontharder kan een goede oplossing zijn.

Gaat je voorkeur uit naar de keramische badkamertegels? Maak deze dan nooit schoon met groene zeep. Er kan niets in de toplaag van de tegel trekken, waardoor er een filmlaagje van groene zeep op de tegel komt te liggen. In dit laagje bouwt zich de viezigheid op. Gebruik daarom altijd een ontvetter, zoals bijvoorbeeld lithofin.

Nu je weet waar je op moet letten voor het kiezen van de juiste badkamervloer is het nu zaak om jouw perfecte tegel te gaan zoeken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare