Kieshulp: Welke tegels in de keuken moet ik kiezen?

28 september 2023

Ben je bezig met de inrichting van de keuken die na een verbouwing aangekleed moet worden? Van het keukenblok tot de kleuren op de muren, de hele ruimte wordt met zorg ingericht en vormgegeven. Ben je er nog niet helemaal uit welke tegels voor in de keuken je moet kiezen? In deze blog inspireren we je met ideeën waar je rekening mee kunt houden in het maken van je keuze.

Stijl en ontwerp van de tegels

Voor de een is het gemakkelijk, de ander heeft er meer moeite mee om te kiezen tussen kleuren en stijlen die in de keuken terug moeten komen. De mogelijkheden hiervoor zijn dan ook eindeloos. Heb je bijvoorbeeld een bepaald kleurenpalet in gedachten, dan valt daarin nog genoeg te kiezen. Dat kan ertoe leiden dat je in je zoektocht naar een keramische tegel voor in de keuken de draad kwijtraakt.

Onze tip voor het kiezen van een tegel is om van tevoren te bepalen wat voor type ontwerp en kleurcombinaties de hoofdrol in de keuken spelen. Wordt het een landelijke keuken met natuurlijke elementen of krijgt de keuken een moderne uitstraling met strakke vormen en minimalistische kleuren? Vanuit een duidelijke basis kun je de stijl en het ontwerp selecteren, bepaalde kleuren direct uitsluiten en doelgericht zoeken naar tegels die bij de stijl passen. In een landelijke keuken komt de houtlook tegel prachtig tot zijn recht en in een moderne keuken zal een betonlook vloertegel perfect passen.

De keuken als het hart van het huis

Voor veel mensen is de keuken het hart van het huis. Het is de ruimte waar gezinnen vaak samenkomen voor de gezamenlijke ontbijten en avondmaaltijden, het maken van huiswerk aan de keukentafel en voor gezellige borrels in de weekenden. De keuken waar doorgaans het meest geleefd wordt en waar iedereen dagelijks wel een keer te vinden is, is daardoor ook het meest gevoelig voor het ontstaan van vlekken, krassen en andere gebruikssporen. Je ontkomt er simpelweg niet aan dat je smetteloos witte keukenblok het tijdens het koken af en toe met een vlek moet bekopen.

Ben je op zoek naar tegels voor in de keuken, dan is het belangrijk deze factoren in je achterhoofd te houden. Houd rekening met wat de gevolgen kunnen zijn als je nieuwe keuken straks het hart van het huis wordt waar je kleine kinderen spelen of vrienden tijdens een spelletjesavond langskomen. Kies in dat geval voor keukentegels die onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Als je ze gemakkelijk kan schoonhouden en er jarenlang plezier van hebt, dan staat je keuken er iedere keer weer als nieuw bij. Met keramische tegels heb je dat voordeel.

Tegels voor in de keuken kiezen bij Vlagsma Tegelwalhalla

Ben je druk met het ontwerp van je nieuwe keuken waar de keramische vloer- en wandtegels een onmisbaar onderdeel van zijn? Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment met unieke ontwerpen. Voor iedere woonstijl hebben we bijzondere tegels die erin thuishoren. Kom naar onze showroom om te kiezen welke tegels je in de keuken wilt hebben en laat je adviseren over onder andere het meest geschikte formaat en over het zetten van de tegels. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, dan staan we je graag te woord met meer informatie.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare