Zelf wandtegels plakken

15 oktober 2018

Begin nooit zomaar een wand te betegelen, dit levert gegarandeerd scheef tegelwerk op. Wanneer je zelf wandtegels plakken gaat bevestig je eerst een waterpas lat op de wand, zodoende dat er na verwijdering van de lat nog een hele tegel onder past. Houd tussen de laatste wandtegels en de hoek altijd circa 6 mm vrij voor een kit voeg om mogelijke spanningen in de wand op te vangen. Plaats tussen de tegels kunststof afstandhouders om gelijke voegen te creëren. Deze worden de volgende dag, als de lijm droog is, weer verwijderd.

Landelijke wandtegel+
+
+

Zelden bestaat een wand alleen uit hele tegels. Het mooiste resultaat is om zowel links als rechts gelijke snijtegels te gebruiken en dat deze snijtegels minimaal een halve tegel breed zijn.

Verlijmen

Strijk de kant-en-klare pastalijm* gelijkmatig met een lijmkam op de wand (vertanding afhankelijk van tegelformaat). Begin, nadat de verdeling is gemaakt, met tegelen vanuit één hoek. Na 24 uur is de lijm genoeg uitgehard om te beginnen met voegen. De voegen in de hoek altijd afwerken met siliconenkit.

pastalijm is alleen geschikt voor wandtegels

Tegels-over-tegels

Als er tegels over tegels worden geplakt dan altijd de ondergrond eerst vetvrij maken met ammoniak water. Daarna de oude tegels voorzien van hechtprimer en na 24 uur drogen kunnen de nieuwe tegels worden aangebracht. Dit geldt voor zowel wand- als vloertegels.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare