5 redenen waarom tegels in je toilet noodzakelijk zijn

25 augustus 2020

De kans dat je kiest voor keramische tegels in de wc is erg groot. Er is namelijk niets eenvoudiger schoon te maken dan keramische tegels. De tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en daardoor uitermate geschikt om te plaatsen in de wc. Je zou ook kunnen kiezen voor toilet tegels die past bij de sfeer en stijl van je woning. Er zijn meerdere redenen te noemen waarom tegels in je toilet noodzakelijk zijn, in deze blog behandelen we daarvan 5 redenen.

Benieuwd? Ontdek dan hieronder de 5 redenen waarom tegels in je toilet noodzakelijk zijn, want je ziet toilettegels tenslotte niet voor niets in het toilet.

1. Hygiëne voorop

Het toilet is natuurlijk niet altijd het meest hygiënische plek in huis, maar met tegels kan het wel een stuk hygiënischer worden. Wand en vloertegels in het toilet worden namelijk onder andere geplaatst voor de hygiëne. Wantegels en vloertegels hebben vuil en waterafstotende eigenschappen. Daarmee dus uitermate geschikt voor het toilet. Ook hebben tegels als voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn en je de hygiëne in het toilet daarmee kan behouden.

2. Esthetisch

Ieder huis heeft zijn eigen identiteit en dit is terug te zien aan het interieur en de stijl van de woning. Gelukkig zijn tegels esthetisch veelzijdig. Tegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en formaten. Ontwerpers en architecten gebruiken de decoratieve kracht van keramiek graag. Niet voor niets zijn keramiek tegels zo populair. Nieuwe technieken zorgen voor meer en beter betaalbare mogelijkheden. Tegels zijn allang niet meer ‘’standaard tegels’’ , maar vormen een waar mode product en dragen ook bij aan de sfeer van de woning. Niets is onmogelijk.

3: Duurzaamheid

Naast dat keramische tegels hygiënisch zijn, gaan ze ook nog eens lang mee dat ervoor zorgt dat de tegels ook duurzaam zijn. Keramische tegels zijn namelijk oersterk en onverslijtbaar. Een vloertegel is bijvoorbeeld slijt vaster dan een wandtegel. Vloertegels kunnen wel als wandtegel worden gebruikt, maar wandtegels niet als vloertegel omdat ze daar te kwetsbaar voor zijn. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden. De trend is om dezelfde vloertegel door te plakken op de wand. Dit zorgt er voor dat het toilet oneindig lang mee gaat in gebruik.

4: Ruimtelijke werking

Tegels hebben ook een belangrijke functie wat betreft het creëren van ruimte binnen een bepaalde ruimte. Zowel het formaat als de kleur van de tegel zijn daarin van belang. Als je kiest voor een grote tegel lijkt de toiletruimte ook optisch groter. Bij een kleine tegel zorgt weer het tegenovergestelde, namelijk dat de ruimte kleiner lijkt. Kleine tegels worden vaak gebruikt bij een meer landelijke uitstraling. Ook zorgt minder voegen voor meer rust in de toiletruimte, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Naast formaat speelt kleur ook een rol bij de ruimtelijke werking. Zo zorgen lichte kleuren voor een meer ruimtelijk gevoel een donkere kleuren juist voor het tegenovergestelde.

5: Energiezuinig

Tot slot in het rijtje van de 5 redenen waarom tegels in je wc noodzakelijk zijn: tegels zijn energiezuinig. Zo gaat vloerverwarming in combinatie met tegels heel goed samen. Tegels zijn namelijk de meest energie zuinige en slimme oplossing. Steen is namelijk topgeleider voor warmte. Met je blote voeten over de tegels lopen kan namelijk gemakkelijk en geeft een knus gevoel in huis. In de zomer voelt je vloer bijvoorbeeld heerlijk koel aan in het toilet. Handig!

Waarom toilet tegels noodzakelijk zijn

Advies nodig?

Vind je het nu zelf lastig om een geschikte vloer te kiezen? Dat is geheel begrijpelijk, want de keuze is tenslotte reuze. Je wilt natuurlijk geen mis aankopen doen en met de juiste begeleiding wordt dat ook voorkomen. Mocht je ergens niet uitkomen of je hebt een vraag over een bepaalde toilettegel. Dan kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je daar graag persoonlijk mee verder. Ook ben je welkom in onze fysieke winkel in Bolsward. Liever meteen ons assortiment bekijken?

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare