Tegels voor een minimalistisch interieur: less is more

25 augustus 2023

Een interieur dat zich kenmerkt door minimalisme en eenvoud, voel jij je daarin thuis? Hoe zorg je ervoor dat je huis minimalistisch ingericht wordt zonder dat je inlevert op een fijne en huiselijke sfeer? In deze blog lees je hoe de keuze voor tegels bij kan dragen aan een minimalistische woonstijl, zodat je een rustige en sfeervolle inrichting creëert.

1. De kleur van de tegels

Denk je aan een minimalistisch interieur, dan hoef je niet meteen een strakke, witte ruimte voor je te zien. Een inrichting met voornamelijk witte elementen kan bijdragen aan een minimalistische stijl, maar daar kun je ook voor zorgen als je kleur toevoegt. Om het minimalistisch en tegelijk sfeervol te houden, is het belangrijk dat je voor eenvoudige kleurcombinaties kiest. Een van de belangrijkste regels in het creëren van een minimalistisch interieur is dat je contrasten voorkomt. Kleurtinten die bij elkaar horen, zoals beige- en natuurtinten zorgen voor een rustgevende sfeer. Een plavuis in deze kleuren komt dan heel mooi tot zijn recht.

2. Matte afwerking

Bij de inrichting van een minimalistisch interieur doe je er goed aan hoogglans elementen te vermijden. Het glimmend oppervlak van bijvoorbeeld een keukenblok kan afleiden van een rustgevende sfeer. Kies daarom voor elementen in het interieur met een mooie matte afwerking. Ook in de vloer- en wandtegels, zoals een strakke design tegel, zorgt het matte oppervlak voor een minimalistische uitstraling.

3. Tegels met strakke voegen

Niet alleen de keuze voor de tegels is belangrijk, houd bij het zetten van de tegels ook rekening met de voegen. Hoe strakker de voegen, des te meer rust je creëert. In 5 stappen kun je de wandtegels voegen en daarbij zorgen voor een strakke en minimalistische uitstraling. Wil je je er liever niet zelf aan wagen, laat het plaatsen van de tegels dan over aan een ervaren tegelzetter.

4. Afmeting van de tegels

Ben je op zoek naar tegels die passen in een minimalistisch interieur? De kleur en het ontwerp zijn belangrijk maar ook de afmetingen zijn een bepalende factor. Overweeg om grote tegels van 60×60 cm of zelfs groter te gebruiken. Grote tegels verminderen het aantal voegen en creëren daardoor een naadloos uiterlijk, wat goed past bij een minimalistische inrichting. Tegels met een betonlook zijn hiervoor heel geschikt.

5. Combinatie met andere elementen

De keuze voor tegels in jouw minimalistisch interieur staat vast. Maar met alleen tegels ben je er nog niet. Ook de rest van de inrichting moet worden verzameld en bestaan uit elementen die aansluiten bij de sfeer die je wilt creëren. Houd ook hierbij rekening met bovengenoemde tips, zodat je tot een minimalistisch en sfeervol resultaat komt met rustige kleurcombinaties.

Minimalistisch met de tegels van Vlagsma Tegelwalhalla

Wil je een minimalistisch interieur realiseren? Dan zit je goed bij Vlagsma Tegelwalhalla. We hebben een ruim aanbod met uiteenlopende ontwerpen. Zo vind je altijd de vloer- en wandtegels die bij de gewenste sfeer passen. Wil je meer informatie over ons assortiment of een keer langskomen om een kijkje te nemen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we ontvangen je graag in onze showroom.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare